Novosti Sport Događanja

Nogometni vikend pred nama: Turopoljski derbiji u Mičevcu i Obrezini!

08.11.2019. / Petar Brnada

Cijelo Turopolje prošlog tjedna tresla je nogometna groznica, a za to su bili zaslužni nogometaši Gorice koji su dva puta u nekoliko dana pobijedili Hajduk. Ovoga tjedna izvučeni su parovi četvrtfinala kupa, a Gorica će na svom stadionu dočekati Slaven Belupo. Za Goricom su teške utakmice u proteklih nekoliko tjedana. Do kraja godine igraju samo sa „slabijim“ protivnicima i zato postoji velika nada da ostanu u gornjem dijelu tablice. No, u prošlosti se često pokazalo da Gorica ponekad nema igru za takve utakmice.

Kurilovec je izvrstan! Nakon pobjede protiv Jaruna, ove subote na domaćem terenu dočekuju Trnje koje je na dnu. Prema tome, Kurilovec bi ovdje trebao slaviti, ali često takve utakmice znaju biti i najteže.

Prošlog vikenda naši četveroligaši su s gostovanja donijeli po bod, a sada su pred njima važne utakmice. Gradići su u dvoboju sa Stražom favoriti i pobjedom u ovom susretu bi se zabetonirali u sredinu prvenstvene ljestvice dva kola prije kraja jesenskog dijela prvenstva, što bi ih s obzirom na početak priprema i okupljanja momčadi zadovoljilo. Raspoloženje se barem malo popravilo i u Lukavcu nakon prošla dva kola. Sada na domaćem terenu igraju dvije utakmice za redom u kojima moraju tražiti pobjedu za bijeg s dna poretka, ali problem je u tome što se radi o momčadima koje su pri samome vrhu poretka.

Lokalni derbi JŽNL odigrat će u subotu Klas i Lomnica. Domaćinima gori pod petama i pobjeda je za njih u ovom susretu imperativ. Znamo da Lomnica na gostovanjima pruža loše igre, te lako gubi s velikom razlikom. U ovoj utakmici favorita nema. Pobjedom bi Klas vratio dio izgubljenog samopouzdanja, Lomničani bi vjerojatno bili zadovoljni i neriješenim rezultatom, a pobjeda bi ih vinila u sredinu poretka što se početkom prvenstva činilo gotovo nemogućim. Turopoljac je u dobroj seriji, a sada je pred njima jako težak zadatak. U goste im dolazi vodeća SU-LA koja je igrački kvalitetnija momčad, no i domaći imaju svojih jakih aduta. Polet koji je na diobi prvog mjesta odlazi na neugodno gostovanje u Rakovec koji je u silaznoj putanji i Cipeki se imaju pravo nadati pobjedi u ovom susretu. Velika prepreka će im biti teren koji je u Rakovcu jako loš, a nakon obilnih kiša sigurno je još lošiji nego inače. 

Derbi 1. ŽNL Istok u Obrezini ove nedjelje odigrat će četvrta Mladost i drugoplasirani Mraclin. Domaćini su u dobroj seriji, dižu se iz kola u kola, a Mraclin traži pobjedu koja će ih održati u borbi za prvo mjesto na ljestvici. Vodeći Ban Jelačić iz Vukovine trebao bi imati lagan posao na domaćem terenu protiv Ostrne. Meštrica na domaćem terenu traži pobjedu protiv ekipe iz Banova, kao i Dinamo Hidrel koji bi pobjedom kontra Dubrave skočio u mirne vode. Posavec odlazi na teško gostovanje u Zvekovac koji je prošlo kolo pao u Mraclinu. Zanimljivo će kao i uvijek biti u Buni kada se sastaju naše dvije momčadi. Vatrogasac igra toplo – hladno, a to će pokušati iskoristiti Buna koja je čini se izašla iz igračke i rezultatske krize.

Prvenstvo 2. ŽNL Istok završeno je prošlog vikenda. Kupa je osvojila jesenski naslov u međusobnom dvoboju s Gajem za prvo mjesto, a Turopolje je završilo razočaravajuću jesen.

 

RASPORED

1. HNL, 15. kolo

Istra – Gorica

 

3. HNL Središte, 12. kolo

Kurilovec – Trnje

 

4. HNL Središte, 13. kolo

Lukavec – Trešnjevka, Gradići – Straža   

 

JŽNL, 13. kolo

Klas – Lomnica, Rakovec – Polet, Turopoljac – SU-LA

 

1. ŽNL Istok, 13. kolo

Ban Jelačić (V) – Ostrna, Meštrica – Ban Jelačić (B), Zvekovac – Posavec, Mladost – Mraclin, Dinamo Hidrel – Dubrava, Buna – Vatrogasac  

Podijeli