Novosti Sport Događanja

Nogometni vikend pred nama: Sve već kreće danas

18.10.2019. / Juraj Odrčić

Ovoga vikenda vraća se prvoligaški nogomet, a u Goricu dolazi zagrebački Dinamo. Zbog lige prvaka sljedećeg tjedna utakmica se igra u petak s početkom u 18:00. Iako je želja svakog sportaša pobjeda, realno bi za Goricu u ovoj utakmici bio dobar svaki rezultat osim poraza. Kurilovec sjajno gura u prvenstvu i samo ih je sreća udaljila od pobjede u prošlom kolu. Gostuju u Krapini, sigurni smo da će opet ići na pobjedu kako bi zadržali pozitivan niz i odlično ozračje u ekipi.

Po tko zna koji put ponavljamo da je Lukavec još uvijek bez prvenstvene pobjede, a već se igra deseto kolo, no nije posljednji na ljestvici, već je zauzima Sava iz Strmeca. Baš ovog vikenda Lukavčani gostuju kod Save i bilo bi lijepo da napokon ostvare pobjedu i odmaknu se barem od zadnje pozicije, a s obzirom na raspored, broj bodova bi se sigurno trebao povećavati brže nego do sada. Gradići su u lošoj rezultatskoj formi. Sada im slijedi gostovanje kod Zeline koja ove sezone nije tako dobra kao što je bila prošle. Domaći su favoriti, no vjerujemo da će se tu nešto pitati i Gradiće.

Polet je sjajno odradio teško gostovanje u Kerestincu, a sada je pred njima još jedna teška utakmica, protiv Dinama iz Jakovlja. Radi se o dobroj momčadi, ali koja je za razliku od prošle sezone ostala bez nekoliko igrača i u Buševcu se nadaju nastavku pozitivnih rezultata. Ovoga tjedna momčadi se priključio iskusni Milanović iz Gradića koji bi trebao biti dodatno pojačanje. Lomnica na domaćem terenu dočekuje Rakovec i očekuje pobjedu. To su utakmice sa ravnopravnim protivnicima gdje Lomnica uglavnom slavi, pa se nadaju da će tako biti i ovoga puta. Dvoboj dva turopoljska kluba igrati će se u Mičevcu. Klas je posljednji, no s pobjedom bi se bodovno izjednačio s Turopoljcem. Ovo je sigurno utakmica u kojoj nema favorita, a pobjedu će možda donijeti obrane koje su do sad i jednoj i drugoj momčadi bile dosta propusne.

Nakon pobjede u derbiju, Ban Jelačić iz Vukovine gostuje u Leknenom kod Posavca. Vatreni Posavci i teren sigurno će biti teška prepreka gostima. Mraclin mora tražiti pobjedu protiv Meštrice, momčadi koja je sigurno bolja nego to otkriva tablica. Vatrogasac i Mladost odigrat će susjedski derbi. Iako je Mladost uspješnija na tablici, igrački kadar Vatrogasca bi trebao biti nešto kvalitetniji i juriti na pobjedu. Ovo kolo svi naši klubovi igraju međusobno, a dvoboj donjeg doma odigrat će Dinamo Hidrel i Buna. Radi se o momčadima koje moraju tražiti bodove kako bi se maknule sa dna ljestvice i osigurale mirnije dane.

Kupa gostuje u Brezinama, kod najslabije momčadi lige i sve osim pobjede bilo bi veliko iznenađenje. Probuđeno Turopolje odlazi u goste Slobodi koja je po tablici favorit, no Turopoljci se imaju pravo nadati.

RASPORED

1. HNL, 12. kolo
Gorica – Dinamo

3. HNL Središte, 9. kolo
Zagorec – Kurilovec  

4. HNL Središte, 10. kolo
Zelina – Gradići, Sava Strmec – Lukavec  

JŽNL, 10. kolo
Klas – Turopoljac, Lomnica – Rakovec, Polet – Dinamo (J)  

1. ŽNL Istok, 10. kolo
Buna – Dinamo Hidrel, Vatrogasac – Mladost, Mraclin – Meštrica, Posavec – Ban Jelačić (V)  

2. ŽNL Istok, 7. kolo
Mladost (B) – Kupa, Sloboda – Turopolje     

Podijeli