Novosti Sport Događanja

Nitko se ne spašava sam

29.03.2020. / Damir Žbulj

Velikogorički nogometaš Ante Budimir trenutno se nalazi u izolaciji na Mallorci. Nema treninga, nema utakmica, dobio je program za individualni rad kojim će, baš kao i brojne ostale sportašice i sportaši, pokušati zadržati minimalnu razinu forme.

Španjolska se nalazi u teškoj situaciji i nakon Italije je najugroženija zemlja Europe.

Upitan je završetak sezone, no, sport je sada u drugom planu i svi trebaju biti strpljivi

Mnogi su utjehu i nadu pronašli u obraćanju koje je 'Urbi et Orbi' uputio Papa Franjo na sablasno praznom Trgu Sv. Petra u Rimu, ispred istoimene vatikanske bazilike.

Bila je to izvanredna molitva u ovim teškim i izazovnim vemenima obilježenih COVID 19 bolesti, koja je u par mjeseci diljem svijeta odnijela više od 33 tisuće života.

Budimir je preko društvenih mreža prenio dio poruke koju je uputio Sveti Otac...

“Nismo se zaustavili pred tvojim pozivima, nismo se probudili pred svjetskim ratovima i nepravdama, nismo slušali krik siromaha i našega teško bolesnog planeta. Nastavili smo nesmiljeno dalje misleći da ćemo uvijek ostati zdravi u jednom bolesnom svijetu” . Sada, dok smo u moru kojim bjesne valovi, zazivamo tebe: "Probudi se Gospodine!” ... naši životi su istkani i podržani od običnih – u pravilu zaboravljenih – ljudi koji se ne pojavljuju na naslovnicama novina i časopisa ili na velikim podijima umjetničko-zabavnih priredbi, ali, bez sumnje, danas pišu presudne događaje naše povijesti: to su liječnici, medicinske sestre i medicinski tehničari, zaposlenici u veletrgovinama, čuvari, prijevoznici, pripadnici snaga reda, volonteri, svećenici, redovnici i mnogi, ali zaista mnogi drugi koji su shvatili da se nitko ne spašava sam."

Podijeli