Novosti Sport Događanja

Ninja i Kale produljili ugovore: Nadamo se dovesti Europu u Veliku Goricu

15.03.2019. / Damir Žbulj

U HNK Gorica spremaju se za nedjeljno gostovanje Dinama na Gradskom stadionu, a možda i najbolja uvertira je potvrda kako su sada već ikone velikogoričkog nogometa, domaći dečko Matija Dvorneković i sjajni vratar Kristijan Kahlina, odlučili produljiti vjernost klubu do 2021. godine, ili naravno dok ne stigne 'ponuda koja se ne može odbiti'.

Kahlina je na temelju svojih sjajnih prvoligaških partija ove zime bio na korak od transfera, no, ipak je na kraju ostao čuvati mrežu Gorice, vidjet ćemo koliko još dugo.

"Sretan sam što smo potpisali novi ugovor, u klubu su mi još jedanput pokazali da vjeruju u mene. Dogovorili smo se u jednom danu, sretan sam ja, sretni su u klubu, i zajedno idemo u nove pobjede. Tu sam već dvije i pol godine, doista se osjećam kao domaći igrač. Osvojili smo drugu ligu godinu nakon što smo zapeli u kvalifikacijama, a sad igramo i prvu ligu, u kojoj dobro guramo. Očekujem borbu za Europu do zadnje utakmice, idemo se boriti dalje", kazao je Kale, koji je pozornost na sebe skrenuo i maestralnim partijama na prošlogodišnjoj Kutiji šibica, koju je zajedno s Martinom Šrolerom i osvojio.

"Vrlo je važno da ključni igrači ostaju vjerni klubu. Jedna od naših ideja je pokazati da su nam domaći, hrvatski igrači jako važni. Iznimno smo zadovoljni onime što pokazuju na terenu i nismo željeli čekati kraj sezone s pregovorima oko novih ugovora. Ovo je jasna poruka kluba da na njih dugoročno računamo", rekao je izvršni dopredsjednik Gorice Mindaugas Nikoličius.

Ninja je s klubom gdje je i napravio svoje prve nogometne korake imao važeći ugovor do svibnja ove godine...

"Naravno da sam sretan i zadovoljan zbog ukazanog povjerenja, zahvaljujem se predsjedniku Črnku, dopredsjedniku Niki, šefu Jakiru i njegovu stožeru, ali i svim svojim suigračima. Naravno, hvala i svima mojima doma, ženi, djeci, mami, tati...

"Njih ne smijem zaboraviti!"

Idemo dalje, u nove izazove. Rekao sam prije godinu dana da ćemo igrati prvu ligu, u tome smo i uspjeli, a s novim ugovorom mogu najaviti i nove ciljeve. Nadam se da ćemo u sljedećih godinu ili dvije dovesti i Europu u Veliku Goricu", rekao je Dvorneković.

Veliki domaći okršaj s Dinamom, koji je u četvrtak u Lisabonu nesretno ispao od Benfice u osmini finala Europske lige, na rasporedu je u nedjelju od 15 sati.

 

 

 

Podijeli