Novosti Sport Događanja

Nikolić: Malo nas je stigao umor, ali čestitam svojim igračima na angažmanu, želji i zasluženoj pobjedi

08.03.2023. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice upisali su protiv zagrebačke Dubrave svoju prvu pobjedu u Ligi za prvaka te su tako krenuli u lov na pozicije koje i iduće sezone vode u europska natjecanja.

Ekipa Andrije Nikolića kontrolirala je dvoboj te je na kraju apsolutno zasluženo slavila sa sigurnih 37:31.

"Čestitao bih svojim igračima na dobrom angažmanu i želji i zasluženo smo pobijedili. Malo nas je u drugom poluvremenu stigao umor s obzirom na to da nemamo puno rotacija. Dali smo svoj maksimum, a Dubravi sretno dalje," komentirao je pobjedu trener Nikolić.

Uz dobru igru cijele momčadi posebno se istaknuo Jakov Dujić, koji je suparničku mrežu 'izbušio' čak deset puta, iz 13 pokušaja.

"Bila je ovo važna utakmica za nas, dva boda su ostala u Velikoj Gorici i vratili smo im za poraz u našem prošlom susretu. Vodila se velika borba, ali mi smo zasluženo pobijedili. Čestitam svojim suigračima i sad imamo dva tjedna da se pripremimo za dvoboj s Porečom," naglasio je Dujić.

Slijedi pauza zbog obveza naše reprezentacije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Pod vodstvom zlatnog olimpijca Gorana Perkovca, Hrvatska će u srijedu igrati u Nizozemskoj, a onda će u nedjelju, 12. ožujka, protiv istog suparnika igrati u Osijeku.

Na popisu novog izbornika su i dva bivša igrača Gorice, Zvonimir Srna i Luka Lovre Klarica, koji sad nose dres PPD Zagreba.

Domaći dvoboj s Porečom u Paket24 Premijer Ligi za prvaka zakazan je za 18. ožujka, a bit će to izuzetno važan susret u borbi za Europu te će rukometašima Gorice biti potrebna glasna podrška navijača.

Zaslužili su to svojim ovosezonskim partijama.

 

Podijeli