Novosti Sport Događanja

Nikolić: Imamo kvalitetu, cilj je ulazak u Ligu za prvaka

20.09.2019. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice u subotu od 19 sati u Gradskoj sportskoj dvorani protiv Poreča otvaraju novu sezonu Paket 24 Premijer lige.

Ekipa pod vodstvom Andrije Nikolića spremna je za nove izazove i jedva čeka početak premijerligaškog natjecanja...

"U goste nam stiže Poreč, koji već dugi niz godina ostvaruje dobre rezultate. Sa zadovoljstvom mogu reći kako smo na okupu zadržali cijelu momčad, izuzev Luke Marjanovića koji se vratio u Petrinju i vratara Igora Totića koji je prestao s aktivnim igranjem. Svi smo zdravi i s nestrpljenjem čekamo subotu i taj dvoboj...

"Stigla su nam i petorica mladih igrača PPD Zagreba, koji će se boriti za svoj status i koji će pojačati konkurenciju."

"Imamo velik roster, imamo kvalitetu i stavili smo si za cilj ulazak u Ligu za prvaka. Radimo i težimo k tome pa ćemo vidjeti," najavio je trener.

Predsjednik HRK Gorica Neven Karas zahvalio je sponzorima i gradskim čelnicima na ulaganju i kvalitetnoj suradnji te partnerima iz PPD Zagreba.

U novu sezonu rukometaši će ući s presonaliziranim dresovima, baš kao što ih imaju i nogometaši...

"Nogomet, košarka i rukomet su tri kluba nositelji kvalitete u Velikoj Gorici. Moramo se još jednom pohvaliti kako smo jedini grad uz Zagreb koji imamo tri prvoligaša u ta tri sporta.

"Nama trebaju sva tri jaka kluba, cijelo vrijeme surađujemo i smatram da jedino tako možemo napraviti iskorak. Od sporta nema boljeg promotora našeg grada. Mislim kako je to jedini ispravan put i da sportaši moraju gajiti zajedništvo, a ne biti razjedinjeni," poručio je između ostalog Karas. 

VELIKA GORICA - 'OLIMPIJSKO SELO'

Podršku su našim rukometašima pružili i gradonačelnik Barišić, zamjenik Kolarec, resorni pročelnik Topolnjak, savjetnik za sport Darko Ćopić, predsjednik i tajnik Zajednice sportskih udruga Velike Gorice Goran Kovačić i Davor Štuban, predsjednik HNK Gorica Nenad Črnko i predstavnici KK Gorica...

"Hvala vam na pozivu, izuzetna mi je čast što sam ovdje. Moram izraziti zadovoljstvo da imamo takve sportaše i ljude koji su na čelu tih sportskih kolektiva. Ova dvorana je opravdala investiciju jer iz nje izlaze brojni kolektivni i individualni uspjesi naših sportaša i u Hrvatskoj i u svijetu, čime promoviraju i naš grad i naš sport, ali i našu državu. Ovdje se stvaraju zdravi mladi ljudi, što je temelj svakog društva..."

"U toj sinergiji mislim da radimo jako dobar posao. Imamo tri prvoligaša, u nogometu, košarci i rukometu, sva tri se zovu Gorica i toliko ste uspješni da svaki vikend barem jedna Gorica pobijedi, ako ne i sve tri," istaknuo je Barišić. 

Najavio je nove investicije...

"Mi ćemo naravno ostati Goričani, ali ako ćemo ostati sami za sebe nećemo napraviti ništa. Treba biti otvoren za suradnju s vanjskim partnerima, koja je uvijek dobrodošla. Gorica je multikulturalan grad, moderan mladi grad koji ima perspektivu i zbog svoje lokacije."

"Nije tajna da se Velika Gorica nudi da se ovdje napravi svojevrsno 'olimpijsko selo' u Hrvatskoj. ne samo da budemo dom nacionalnog nogometa, nego i rukometa i plivanja, jednog dana i košarke. Nedavno smo proslavili 50. rođendan košarkaškog kluba i točno se vidjelo kako je sve počelo i gdje je završilo, u vrhunskom sportu, " dodao je gradonačelnik pa zaključio:

"Svaka uložena kuna je neprocjenjiva i multiplicirana, kroz zdrave živote, obitelj, dječji smijeh, ali i sportski uspjeh. Završavamo projekt vanjskih bazena, imamo planove i za druge sportove u gradu..."

 

Podijeli