Novosti Sport Događanja

Nezaustavljive! Hrvatice i naša Velikogoričanka Dora na korak od europskog polufinala!

10.12.2020. / Damir Žbulj

Fantastičan pobjednički niz hrvatske ženske rukometne reprezentacije i naše Velikogoričanke Dore Krsnik nastavio se i na otvaranju drugog kruga Europskog prvenstva.

Hrvatice su bile bolje od Rumunjske s 25:20 te su u danskom Koldingu upisale i četvrto slavlje u nizu!

Dora je ponovno bila jedna od ključnih igračica, prije svega sjajnom igrom u obrani, no, zabila je i dva pogotka, od čega je ovaj drugi bio posebno važan, s igračicom manje u završnici dvoboja, za velikih 'plus pet', tri i pol minute prije kraja.

Izabranice Nenada Šoštarića su rezervirano ušle u utakmicu, gubile su 8:4, uz izvrsnu partiju suparničke vratarke. No, tada je krenuo hrvatski stroj, koji se do kraja više nije zaustavio. Serijom od sedam golova u nizu prednost je na strani naše reprezentacije, koju više nije ispuštala.

U nastavku je bilo i šest pogodaka viška, ali su Rumunjke u 48. minuti stigle na samo 19:17. Ipak, bliže od toga nisu došle. U tom razdoblju nas u igri drži Dugoselka Josipa Mamić, a u samoj završnici Hrvatice majstorski zaključuju posao.

Sa šest osvojenih bodova Hrvatska je u ovom trenutku na milimetar od polufinala i borbe za medalje!

Valentina Blažević je precizna bila sedam puta, kapetanica Katarina Ježić, Larissa Kalaus i Ćamila Mićijević dodale su po četiri pogotka, a Tea Pijević imala je devet obrana.

Podršku našim sjajnim rukometašicama dao je i kapetan muške reprezentacije Domagoj Duvnjak - popularni Dule

U večernjem terminu još u našoj skupini igraju Nizozemska i Norveška. U petak je dan odmora, a u subotu će prvo na teren Mađarska i Njemačka, dok je od 18.15 sati na rasporedu okršaj Hrvatica i Norveške.

 (Foto: HRS)

Podijeli