Novosti Sport Događanja

Nezaboravne scene na Maksimiru, autobusu i Jelačić placu: Dario Špikić, Sergej Jakirović i Dinamo proslavili trostruku krunu s brojnim navijačima

27.05.2024. / Damir Žbulj

Sektakularne scene ove nedjelje u Zagrebu proslavi naslova prvaka Hrvatske, ali i nedavnog osvajanja Kupa! Bila je to sezona za pamćenje za sve navijače i simpatizere Dinama, koja je u konačnici zaključena trostrukom krunom, a dio te slavljeničke ekipe bio je i naš gorički španer iz Kurilovca, Dario Špikić!

Špika je u ovoj turbulentnoj sezoni za klub dao svoj doprinos na travnjaku, i kod trenera Bišćana i kod Sergeja Jakirovića, bivšeg stratega Gorice, koji je unatoč nekim sumnjama pokazao kako je ipak pravo rješenje za klupu hrvatskog prvaka.

Od podizanja pobjedničkog pehara na krcatom Maksimiru pa do nestvarnih slika u Dinamovu autobusu zagrebačkim ulicama pa do završne proslave na središnjem gradskom trgu, sve je bilo za povijest i pamćenje...

Špikić je u posljednjoj utakmici sezone, u revijalnom 3:3 dvoboj s Rudešom, dobio poštedu te je susret odgledao iz maksimirske lože. Ove sezone je u svim natjecanjima upisao 44 nastupa za Dinamo, a zabio je šest golova i upisao četiri asistencije. Možda nema mjesto standardnog prvotimca, ali je svojim igrama zaista dao doprinos klupskim uspjesima.

Ovo mu je treći naslov prvaka s Dinamom, a ima i osvojena dva Superkupa i jedan Hrvatski nogometni kup.

Ugovor mu vrijedi do kraja lipnja 2027. godine, ukupno je za Dinamo odigrao već 125 utakmica, zabio 16 golova i upisao 11 asistencija, no, vjerujemo kako će iduće sezone napraviti dodatni iskorak i kako će se svojim radom i trudom izboriti da bude još važniji i vrjedniji član ove šampionske ekipe.

 

 

 

(Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)

Podijeli