Novosti Sport Događanja

Nevjerojatna Mirjana Šimek Bilić srušila hrvatski rekord, osvojila svjetsku broncu u Indiji i branila boje Hrvatske u trčanju na 24 sata na Tajvanu

04.12.2023. / Damir Žbulj

Velikogoričanka Mirjana Šimek Bilić, sjajna hrvatska ultramaratonka i nova nacionalna rekorderka, bila je dio naše reprezentacije na Svjetskom Prvenstvu u trčanju na 24 sata, održanom na dalekom Tajvanu!

Hrvatska je ekipno osvojila sedmo mjesto u obje konkurencije, a posebno su istaknuti Mirjanin doprinos i žrtva, koje je podnijela za ultramaratonsku reprezentaciju. "U uvjetima kad bi, vjerujem, 95 posto ljudi odustalo, nastavila je zadnjim atomima snage, ne bi li doprinijela rezultatu tima! Bravo," poručio je između ostalog Mario Lovrić, kolega ultramaratonac.


Najbolji hrvatski ultraš bio je Zdravko Jadrijev iz Splita koji je ujedno postavio novi državni rekord u trčanju na 24 sata, koji sada iznosi 259 kilometara i 550 metara, osvojivši 13. mjesto. Kod žena najuspješnija Hrvatica bila je Ines Jozić iz Slavonskog Broda s pretrčanih 231 kilometara i 79 metara. Naša reprezentacija bila je druga najbrojnija i jedna od najmlađih na natjecanju.

Šimek Bilić je nedavno nastupila na Svjetskom prvenstvu u trčanju na 50 kilometara u Indiji, gdje je s Natašom Šustić, Veronikom Jurišić, Ines Jozić i Silvijom Šimunović osvojila ekipnu brončanu medalju!

"Uvjeti su bili izazovni, vrijeme toplo, sparno, a zrak, hrana i sve ono što ste ikad čuli o Indiji je istina, i možda još malo gore..."

"Ali, drago mi je da sam bila i vidjela sve to i da bila dio ekipa koja je funkcionirala genijalno! 'Support' izbornika Dragana i Lacija te Igora je bio besprijekoran i hvala vam na tome," javila je nakon tog uspjeha.

Još značajniji i posebniji rezultat i uspjeh Mirjana je nedavno ostvarila na Prvenstvu Hrvatske u trčanju na šest sati, jer je i osvojila titulu prvakinje i zlatnu medalju, ali je i postavila novi hrvatski rekord koji sada na šest sat iznosi 79,759 kilometara!

Impresivno!

Mirjana, Veronika Jurišić i Katarina Bekavac su s 225,182 km osvojile i ekipni naslov prvakinja Hrvatske za AK Sljeme.

"U jednom sam trenutku shvatila da ako ne 'stisnem gas' neću uloviti rekord i nakon toga je sve bilo 'luda jurnjava'. Toni je bio najbolji mogući 'support' i meni i svima kojima je trebalo, naša ekipa je navijala, natjecatelji na stazi su bodrili, čak su i moje Babe, Lana i Ena, naletjele navijati i na kraju su i suze potekle, jer ipak je to moj prvi rekord! Hvala svima, jer sve je lakše i ljepše sa svima vama," poručila je naša fenomenalna ultramaratonka i čelnica AK Velika Gorica.

Podijeli