Novosti Sport Događanja

Neprocjenjivo iskustvo za mlade Udarnice 1100 kilometara od Velike Gorice: Zajedništvo, ponos i veselje!

04.01.2023. / Damir Žbulj

Baš kao što je to bilo i za očekivati, mlade rukometašice Udarnika u Švedskoj su prikupile bogato iskustvo, sklopile su brojna nova prijateljstva, ali su i na najbolji mogući način predstavljale i naš grad Veliku Goricu, naš turopoljski kraj, ali i cijelu Hrvatsku na jednom od najvećih svjetskih rukometnih turnira!

 

Udarnik je na Lundaspelen turniru nastupio s 32 djevojke u dvije selekcije, a ostvarile su i zapažene rezultate.

 

Djevojčice U-12 kategorije dogurale su do osmine finala, među 16 najboljih ekipa, dok su U-14 djevojke bile najbolje u B dijelu turnira.

PONOSNI I TUŽNI

"Nakon našeg vodstva 6:3, zbog čudnih sudačkih odluka, utakmicu osmine finala u U-12 kategoriji završavamo s tri igračice na terenu te gubimo 7:6! Nažalost, nismo izgubili od bolje ekipe, ali poraz moramo prihvatiti. Čestitamo im na sportskom i uzornom ponašanju te odličnim igrama na međunarodnom turniru. Istovremeno smo i ponosni i tužni, jer ipak se radi o mladim djevojčicama na njihovom prvom ovako velikom turniru, 1100 kilometara od kuće. Veliko je iskustvo iza njih i za naše stručno vodstvo te je pred njima svjetla budućnost," poruka je čelnika kluba Josipa Mučnjaka.

Veliki je ovo i klupski uspjeh Udarnika, jer je odlazak na turnir organiziran preko natječaja Ministarstva turizma i sporta, koje je sufinanciralo ovu izuzetno zahtjevnu sportsku avanturu.

"Bio je ovo najveći turnir na kojem je naš klub ikad sudjelovao te smo više nego ponosni što smo ga uspješno završili!"

"Par puta smo se i 'uspješno' izgubili, izgubili smo i jednu osobnu iskaznicu, ali ipak se vratili u Hrvatsku kompletni! Okusili smo švedsku hranu (čitaj - puno puta smo bili u McDonaldsu i Lidlu), saznali da vozni red vlakova in autobusa može i funkcionirati po rasporedu! Saznali smo da je Švedska puna naših ljudi, plakali smo radi lošeg suđenja, veselili se pobjedama, naišli na tulum djevojčica u sobi, vidjeli Kineze u majicama našeg kluba, naše djevojčice u kineskim dresovima, obišli centar Lunda, napravili izlet u Malmö..."

 

"A najviše smo ponosni na naše djevojke koje su šest dana provele zajedno i pokazale da su prava ekipa. Zajedništvo, ponos i veselje zadnjeg dana na proglašenju bilo je neprocjenjivo za doživjeti," posebno su naglasili iz Udarnika pa poručili za kraj:

"Još jednom, hvala roditeljima na povjerenju i vjerujemo da djevojke ovaj turnir udaljen 1100 kilometara od Velike Gorice neće zaboraviti! Već smo započeli s treninzima za drugi dio sezone te se nadamo da ćemo i u 2023. godini nastaviti s dobrim rezultatima i novim iskustvima!"

 

Podijeli