Novosti Sport Događanja

Navijamo za hrvatske rukometašice, navijamo za Velikogoričanku Doru Krsnik

08.12.2020. / Damir Žbulj

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija briljira na Europskom prvenstvu u Danskoj. Unatoč svim nedaćama i problemima s koronavirusom zbog kojeg u reprezentaciji nema igračica Podravke, naše rukometašice prvo su iznenađujuće slavile protiv Mađarske, a onda su u drugom nastupu apsolutno briljirale i ostvarile povijesnu pobjedu nad aktualnim svjetskim prvakinja Nizozemkama.

Važna karika u ekipi pod vodstvom izbornika Nenada Šoštarića je i Velikogoričanka Dora Krsnik, koja je u nizozemsku mrežu pospremila četiri lopte, ali i pokazala kako se srčano i borbeno brane boje Hrvatske.

Svoj veliki doprinos i dva pogotka ugradila je i u slavlje protiv Mađarica...

Hrvatice su tako i prije posljednjeg nastupa u skupini osigurale prolazak u drugu fazu natjecanja, no, prvo ih u utorak od 18.15 sati čeka okršaj sa Srbijom.

Dora je na terenu jedna od najvažnijih igračica, sa svojih 28 godina jedna od najiskusnijih u hrvatskom dresu, a dugi niz godina je bila nositeljica igre Lokomotive, gdje ju je trenirao izbornik Šoštarić.

Za Lokosice je zaigrala još 'davne' 2009., dok je bila još 17-godišnja rukometna nada i godinama je svojim napornim radom i predanošću zasluženo dogurala do mjesta u hrvatskoj reprezentaciji, ovo joj je već treća europska smotra. Njena sestra Tena je godinama bila istaknuta igračica Udarnika. 

Izvrsno se snalazi na svojoj poziciji, ima odličan šut, ali i sjajno može razigrati svoje suigračice, dok je fantastična u obrani. Prava je 'univerzalka' koja je potrebna svakoj ekipi.

Dora je tri godine provela i u Koprivnici, u dresu našeg najtrofejnijeg kluba Podravke Vegete, posljednje dvije sezone provela je u slovenskom Krimu, a trenutno je u francuskom Cuquesu.

"Napravili smo odličan rezultat i čestitam djevojkama koje su prešle preko svih nedaća po putu. I evo, došao je rezultat koji nas sve čini veselim. “Usprkos našoj pobjedi nad Mađarskom, svi misle da smo mala reprezentacija. Mi to definitivno nismo, mi rastemo iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu. Imamo par igračica koje igraju u velikim europskim klubovima i one koje se razvijaju u domaćim klubovima. Mislim da je pred nama lijepa budućnost, samo trebamo biti mirni i uporni i raditi u okvirima u kojima ne precjenjujemo i ne podcjenjujemo nikoga,“ osvrnuo se na nastupe svojih igračica izbornik Šoštarić.

Uz sjajnu Doru tu su još i fenomenalna vratarka Tea Pijević pa Ćamila Mićijević, Larissa Kalaus, kapetanica Katarina Ježić, Dugoselka Josipa Mamić, ali i ostale sjaje djevojke i nema ih potrebe posebno isticati. Sve zajedno čine hrvatsku reprezentaciju.

Nažalost, utakmica sa Srbijom u utorak od 18.15 sati može se kod nas gledati tek na PlanetSport televiziji. Ili na RTS 1.

“Mi znamo njihove kvalitete, oni znaju naše kvalitete, ali jednostavno, kao i obično rekli smo idemo step by step. Pripremat ćemo se za njih u detalje, razraditi sitnice koje su nam strašno bitne, koje čine razliku između jednog i drugog. I ponovno, ulazimo u utakmicu potpuno neopterećeni, ali naravno sa željom da pobijedimo. U mojoj rukometnoj filozofiji, igra obrane je ta koja bi trebala imati neku prednost zato što, ne samo da ti omogućuje lakše golove iz kontra napada, nego ti i omogućuje da slobodnije igraš u napadu. Znači da nemaš taj 'presing', da ti se ruka ne skrati, a kad igrač igra slobodno u napadu onda igra najbolje. Prema tome, tu moramo raditi isto ono što smo radili ove dvije utakmice, evo vidite da smo primili zaista mali broj golova, primili smo 47 golova,“ najavio je izbornik.

Djevojke su zaista prava 'klapa', prava ekipa i na svakom koraku vidi se zajedništvo, sjajna atmosfera i odlična kemija među našim rukometašicama. Ostvarile su fantastičan rezultat već sada, ali mi smo nekako sigurni kako ih u Danskoj čeka još puno sjajnih nastupa i slavlja.

(Foto: HRS)

Podijeli