Novosti Sport Događanja

Navijači odabrali ime maskoti: Turki će bodriti košarkaše

13.01.2022. / Damir Žbulj

Proteklog vikenda svi navijači i simpatizeri KK Gorica imali su priliku putem klupskih Facebook i Instagram profila izabrati ime novoj klupskoj maskoti.

Na glasovanje su bila ponuđena dva prijedloga imena, Taurus i Turki, a najveći broj glasača odabrao je kako će se zvati 'Turki'. Ime je dodijeljeno maskoti za koju su, od dvije ponuđene opcije, nedavno glasovali svi sudionici velikogoričke Košarkaške mini lige te članovi svih selekcija KK Gorica.

"Turki je velik i simpatičan autohtoni bik, koji se zahvaljujući KK Gorica i glasovima naših Turopoljaca nakon nekoliko stoljeća vraća u kraj koji je po njemu dobio ime, u Turopolje," poručili su iz KK Gorica.

Naime, Tur – veliko euroazijsko govedo, kojeg krase veliki rogovi, visina i do dva metra te težina i do 1500 kilograma, nekada je dominirao kako Turopoljem tako i europskim stepama i vlažnim šumama, ali je razvojem poljoprivrede i širenjem obradivih površina gubio svoje stanište i polako iščezavao. Zadnji primjerci Tura u našem kraju zabilježeni su s prijelaza iz 17. na 18 stoljeće.

I dok stručnjaci križanjem raznih vrsta goveda kojima je Tur bio predak, kao što je na primjer poznato istarsko govedo Boškarin, pokušavaju ovu životinjsku vrstu vratiti u prirodu, navijači Gorice imat će ga kao klupsku maskotu priliku viđati uz parket na svim premijerligaškim utakmicama.

Bikovi su u nastavak sezone trebali krenuti na gostovanju kod Sonik Puntamike, ali je utakmica u Zadru odgođena zbog pozitivnih testova na koronavirus. Idući izazov momčad pod vodstvom Bože Radoša ima u nedjelju u Gradskoj sportskoj dvorani od 16 sati protiv Zaboka.

Nadamo se kako neće biti novih problema i odgoda...

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Podijeli