Novosti Sport Događanja

Nastavlja se Turopoljska liga trčanja, Severina Prpa osvojila druga mjesta u Oroslavlju i Novskoj

20.08.2019. / Damir Žbulj

U drugoj polovici kolovoza, kad već pomalo popuštaju ljetne vrućine i sparine, vrijeme je za povratak na trkačke staze, a Maraton klub Velika Gorica nastavlja sa svojom popularnom Turopoljskom ligom trčanja.

Jesenski dio natjecanja počinje u utorak 20. kolovoza, sastoji se od deset kola, a potrebno je skupiti šest nastupa za mjesto u ukupnom plasmanu. Od prvog do četvrtog mjesta u svakoj kategoriji dobiva se 100, 95, 92 i 90 bodova, a za svako mjesto niže u poretku po jedan bod manje.

Početak je u 19 sati na poznatom mjestu piste ZTC-a.

"Pehare će osvojiti prvo troje u muškoj i ženskoj konkurenciji u svakoj kategoriji, a svi sudionici dobivaju diplome. Nadamo se da se vidimo u što većem broju," poručili su iz kluba.

Kategorije Turopoljske lige trčanja:
Dječja staza – M/Ž – 0,5 km – četvrtina kruga po pisti ZTC-a
Juniorska staza – M/Ž – 1,8 km – pola kruga po pisti ZTC-a
Kratka staza – M/Ž – 3,8 km – jedan krug po pisti ZTC-a
Brzo hodanje – M/Ž – 3,6 km – jedan krug po pisti ZTC-a
Duga staza – M/Ž – 7,6 km – dva kruga po pisti ZTC-a

SEVERINA PRPA ODLIČNA U NOVSKOJ I OROSLAVLJU

Za odlične vijest s utrke 'Oroslavski noćni cener' pobrinula se mlada članica Maraton kluba Velika Gorica Severina Prpa, koja je na rekreativnoj trci (3,2 kilometra) osvojila drugo mjesto u ženskoj konkurenciji.

Nakon par dana odmora nastupila je u Slavonije gdje je nastupila na utrci 'NovskaRun 5 Wrong turn' duljine tri kilometra. Konkurencija je bila nešto jača, ali opet je bila odlična i osvojila drugo mjesto u ženskoj konkurenciji.

Vrhunski rezultati bit će joj dobra podloga za jesenski dio atletske sezone.

 

 

 

Podijeli