Novosti Sport Događanja

Naš grad opet postaje hrvatsko središte odbojke na pijesku: Dođite na Gorica Open i uživajte u sjajnim mečevima ovog atraktivnog olimpijskog sporta

25.06.2024. / Damir Žbulj

Dolazak ljetnih vrućina podsjetio nas je kako je Velika Gorica pravo središte hrvatske odbojke na pijesku i kako nam je stiglo vrijeme za još jedno izdanje Gorica Opena, izuzetno jakog međunarodnog turnira u ovom atraktivnom olimpijskom sportu!

Pješčana Arena, koju brojni igrači hvale kako ima sjajne uvjete za igru, bit će u petak, subotu i nedjelju, od 28. do 30. lipnja, domaćin ponajboljim hrvatskim odbojkašicama i odbojkašima na pijesku, kao i brojnim gostima iz inozemstva.

"Prijave su još uvijek otvorene, sve do četvrtka, 27. lipnja, u ponoć. Turnir je ove godine dio Otvorenog prvenstva u odbojci na pijesku pa se može očekivati izuzetno jaka konkurencija," poručili su nam organizatori.

U glavnom dijelu turnira, u subotu i nedjelju, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji sudjeluje 12 ekipa, dok će se u petak u popodnevnim satima održati kvalifikacije.

"Kotizacija je 30 eura po ekipi za glavni turnir, uz osiguran obrok, dok je kotizacija za kvalifikacije 10 eura. Za sve dodatne informacije i prijave možete se javiti na myvolleysoul@gmail.com, u DM Instagram profila tur.odbojka ili kao i uvijek direktno Aleksu, Pribi ili Maji," istaknuli su nam iz Kluba odbojke na pijesku Tur.

Nagradni fond je 1500 eura, što je dobra pozivnica i garancija kako ćemo u Velikoj Gorici gledati sjajnu odbojku na pijesku!

Lani se u Pješčanoj Areni, u goričkom Cvjetnom naselju kod popularnog Betonca, nadmetalo 30 parova iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Kanade...

Pobjednice u ženskoj konkurenciji bile su Radanović i Lovšin, a kod muških kombinacija Pokeršnik/Pribanić.

OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE

Krajem svibnja održan je Vukovar Open, koji je bio prvi u nizu turnira Otvorenog prvenstva Hrvatske, na kojem počinje borba za ukupnog prvaka Hrvatske, dok je drugi turnir održan u Čakovcu.

Sistem natjecanja je zamišljen na način da se kroz turnire Otvorenog prvenstva, skupljaju bodovi za plasman na završni Masters turnir Otvorenog prvenstva Hrvatske, čiji osvajači će postati ukupni prvaci države. Na svim turnirima do Mastersa su dopuštene prijave stranim igračima, radi atraktivnosti i osiguranja kvalitetnih izvedbi i mečeva, dok se na Mastersu bori osam hrvatskih parova i u muškoj i ženskoj konkurenciji i to četiri para s najviše osvojenih bodova na turnirima, dva s Wild Card pozivnicom i dva koja ulaze u glavni dio turnira kroz kvalifikacije.

Podijeli