Novosti Sport Događanja

Napredak velikogoričkog karatea unatoč pandemiji i pauzi: Napokon se možemo boriti!

14.06.2020. / Damir Žbulj

S velikim nestrpljenjem su mlade snage Karate kluba Velika Gorica čekale, ali i dočekale prvo službeno natjecanje nakon tromjesečne pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa.

"Napokon se možemo boriti! Ta rečenica je bila često prisutna kod naših mlađih natjecatelja koji su nastupili na turniru KRK CUP u Malinskoj," istaknuo je njihov trener Goran Živković.

Epidemiološka situacija je odlična, mjere obrane su popustile i ponovno su dopuštena natjecanja i u zatvorenim prostorima, sportskim dvoranama. Tradicionalni turnir KRK CUP je bio drugačiji od svih ostalih u povijesti jer je bio organiziran prema uputama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ograničen je bio broj gledatelja, osiguranje je bilo pojačano, na ulazu se mjerila tjelesna temperatura, medalje su se dijelile izvan dvorane, samo su neke od posebnosti koje su karatistice i karatiste dočekale u Malinskoj.

"Svi su bili iznimno motivirani i raspoloženi za borbe što se vidi po rezultatima..."

"Ukupno smo nastupili s deset natjecateljica i natjecatelja u 15 kategorija, koji su osvojili čak 13 medalja, od čega tri zlata, pet srebra i pet bronci. Gotovo u svakoj kategoriji u kojoj smo nastupili je Velika Gorica imala mjesto na postolju," dodao je ponosno Živković, koji je također jedva dočekao povratak uz borilišta!

Ovi rezultati odličan su pokazatelj napretka mladih boraca, ali i nagrada za sve treninge odrađene u izolaciji u posljednja tri mjeseca.

"Trudili smo se za vrijeme pandemije održavati formu kroz 'online' trenažni proces koliko god je to bilo moguće. Iako to ne može zamijeniti klasični trening u dvorani presretni smo rezultatima napretka kod svih koji su održavali formi i prilagodili se situaciji u kojoj smo se nalazili."

Zlatne su u Malinskoj bili Mia Čunčić (ml.učenice -28kg), Vito Hulina (učenici -34kg) i Andro Vuković (učenici -46kg). Srebro su zaslužili Mara Gusić (učenice -32kg), Vita Kučan (učenice -40kg), Vito Hulina (ml.kadeti -36kg), Andro Vuković (ml.kadeti -45kg), Lucija Kirinić (kadetkinje -47kg), dok us broncu oko vrata stavili Matea Kordić (učenice -40kg), David Lovrinović (učenici -46kg), Lucija Kirinić (ml.kadetkinje -40kg), Katja Braica (ml.kadetkinje -50kg) i Ema Filković (ml.kadetkinje -55kg).

Turnir na Krku bio je posljednji ove sezone, nakon čega djeca idu na zasluženi predah. Još im jedino preostaje na Noći borilačkih sportova 26. lipnja demonstrirati svoje vještine brojnim velikogoričkim ljubiteljima karatea.

"Jedva čekamo novo okupljanje i novu sezonu koja počinje u rujnu! Čestitam svima," poručio je za kraj Živković.

 

Galerija slika

Napredak velikogoričkog karate unatoč pandemiji i pauzi: Napokon se možemo boriti! Napredak velikogoričkog karate unatoč pandemiji i pauzi: Napokon se možemo boriti! Napredak velikogoričkog karate unatoč pandemiji i pauzi: Napokon se možemo boriti!

Podijeli