Novosti Sport Događanja

Napokon!

13.05.2020. / Damir Žbulj

Napokon! Tako bi se mogao opisati povratak treninzima i u zatvorenim sportskim objektima za sve kategorija sportaša i za sve dobne skupine.

Tako će se, između ostalih, u svoje dvorane od srijede 13. svibnja moći vratiti i trofejni velikogorički klubovi borilačkih sportova, taekwondo i karate, a priliku za nastavak treniranja dobit će i ostale velikogoričke sportašice i sportaši.

Nogometaši i košarkaši, točnije njihove seniorske ekipe koje se natječu najvišem hrvatskom rangu, već su se ranije vratile svojim obvezama, no, sad su dozvolu dobile i mlađe dobne kategorije.

Naravno, sve uz pridržavanje preporuka i mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Navedena Preporuka primjenjuje se na održavanje treninga i sportsko-rekreativnih aktivnosti u svim rekreacijskim centrima, uključujući teretane i sve oblike sportskih dvorana, koje obuhvaćaju prostorno-organizacijske uvjete, dezinfekcije, higijene, vođenja evidencije i posebnog rasporeda treninga

"Preporučuje se i za športove i aktivnosti koje se uobičajeno odvijaju u zatvorenim športskim objektima da se treninzi i športsko-rekreativne aktivnosti što je više moguće održavaju na otvorenom prostoru. U slučaju provedbe aktivnosti na otvorenome, maksimalni dopušteni broj osoba je 40, pri čemu razmak među njima mora biti najmanje 1,5 m. Kada god je to moguće, preporučuje se da se intenzivnije aktivnosti provode na otvorenom prostoru," samo je jedna od PREPORUKA.

 

Iskreno se nadamo kako je ovo veliki korak prema normalizacije svih aktivnosti i kako ćemo uskoro ponovno gledati i natjecanja, za koja se naše sportašice i sportaši marljivo pripremaju.

Podijeli