Novosti Sport Događanja

Najvažnija su tri boda: Osjećao sam se sigurno, znao sam da ću zabiti...

24.11.2020. / Damir Žbulj

Kristijan Lovrić je u 16. minuti ostao je ležati u bolovima izvan terena, nakon starta Milića u varaždinskom kaznenom protosru, a sudac Dario Kulušić pustio je da se nastavi igra, ne razmišljajući pokazati na bijelu točku.

Nije slutilo na dobro...

Ipak, intervenirao je VAR, glavni arbitar otišao je pogledati spornu situaciju i već nekoliko trenutaka situacija se u potpunosti okrenula. Gorica je dobila kazneni udarac, a oporavljeni Lovrić je uzeo loptu, sigurno izveo taj jedanaesterac, kojeg je sam i izborio, te zabio ključan pogodak za osvajanje vrijedna tri boda.

Lovriću je to bio sedmi ovosezonski gol i trenutno je drugi na ljestvici strijelaca, s dva manje od Gavranovića,

No, ono što je važnije, Gorica ima samo bod zaostatka, uz utakmicu manje, za drugoplasiranim Osijekom, a sasvim blizu je i Dinamo...

Nije dvojio tko će izvesti kazneni udarac, iako je u nogometu nepisano pravilo da penal ne puca onaj igrač na kojemu je napravljen.

Kako je i sam potvrdio, Kiki je u Gorici da se ta 'pravila' ruše...

"Osjećao sam se dobro, osjećao sam se sigurno, znao sam da ću zabiti. Jer, da sam se osjećao lošije, dao bih Hamadu da puca. Ali, da nisam zabio, ne znam što bi bilo..."

"Znali smo da nas nakon Šibenika, gdje smo se maksimalno potrošili, čeka teška tekma. Znali smo da će biti borba za svaku loptu, za svaki skok. Sreća nas je malo 'pomazila', zabili smo taj odlučujući gol koji nam je bio dovoljan da uzmemo sva tri boda. Sretni smo, ali svjesni kako smo to morali bolje i mirnije privesti kraju, bez neke drame i tih nepotrebnih situacija pred našim vratima."

"Iz ovog susreta treba samo uzeti tri boda, a sve ostalo zaboraviti. Brzo nas čeka novi dvoboj, idemo skupiti glave i uzeti nova tri boda," zaključio je Kiki.

Ovo je bila prva utakmica nove prvenstvene sezone u kojoj je Gorica sačuvala svoja vrata...

"Nije ovo bila baš sjajna utakmica s naše strane, ali najvažnija su ta tri boda. Veliki dobitak je i što nismo promili pogodak. Bilo je teško, pogotovo drugo poluvrijeme. 'Zujali' su oko našeg gola, ali uzeli smo važne bodove. Već u subotu je susret s Lokomotivom. Imamo jedan slobodan dan i od srijede je onda maksimalni fokus na Lokomotivu. Nadamo se da ponovno tri boda ostaju u Gorici," poručio je Aleksandar Jovičić, jedan od stupova goričke obrane.

"Bitno je da smo blizu vrha. Igramo i iduće dvije utakmice kod kuće, nadamo se boljoj predstavi nego protiv Varaždina."

Nakon dugačke pauze Jovičić je u samo tri dana morao odigrati dvije utakmice u punoj minutaži. A pred njim je ponovno puno posla, u subotu stižu Lokosi.

"Profesionalci smo, moramo se naviknuti na ovaj ritam. Čeka nas još sedam susreta i nadamo se kako ćemo to privesti kraju na najbolji mogući način i skupiti što više bodova."

NISMO 'TOP' EKIPA

Trener Dambrauskas i dalje sasvim logično spušta loptu na zemlju. Ima još jako puno do kraja...

"Najvažnija stvar su bodovi. Nije bilo lako do njih doći. Pogotovo kad se uzme u obzir da smo bili bez utakmica pet tjedana i sad smo u tri dana morali igrati dvaput."

"Ipak, možemo biti zadovoljni, napravili smo rotaciju u momčadi, dali smo priliku nekim igračima i nismo primili pogodak, a to je isto važno. Imali smo dobrih trenutaka, iako bih ja želio da ih je bilo više. Bilo je dobrih kombinacija, ali je nedostajalo završnih udaraca. No, vraćamo se u ritam i spremamo se za iduću utakmicu," analizirao je litavski strateg pa naglasio:

"Nema razloga da poletimo. Možda da su još dvije ili tri utakmice ostale do kraja sezone, onda bismo mogli biti uzbuđeni, ali nakon deset odigranih utakmica, a ostalo ih je još 26, to ne dolazi u obzir."

Svjestan je kako Gorica nema kvalitetu Dinama i Osijeka, ali ima pravi momčadski duh i posvećenost radu i napretku.

"Mi nismo 'TOP' ekipa, nismo momčad koja bi se sada mogla opustiti i razmišljati kako ćemo iduću utakmicu dobiti tek tako. Čim prestanemo naporno raditi, čim prestanemo igrati jedan za drugoga, doći će loša vremena za nas. Moramo samo nastaviti trenirati, zadržati taj fokus i disciplinu, moramo se nastaviti međusobno podržavati i jedino tako možemo nešto postići."

S Lokosima u subotu na Gradskom stadionu neće biti nimalo lako.

"Uzet ćemo jeda dan odmora i onda od srijede kreću pripreme za subotnji okršaj s Lokomotivom, koju ćemo shvatiti jako ozbiljno. Drugačiji su od one ekipe iz prošle sezone, ali vidi se da igraju sve bolje i bolje i da polako ulaze u formu. Ne očekuje nas ništa lakši posao nego danas. Odlučit će detalji, a to u narednim danima moramo 'ispolirati' na treninzima koji su pred nama."

 

Podijeli