Novosti Sport Događanja

Najpopularniji turopoljski brk: Možemo se pouzdati u širinu našeg kadra!

23.11.2020. / Damir Žbulj

Izuzetno uspješno bili je gostovanje Gorice u petak u Šibeniku. Dočekan je povratak natjecateljskom nogometu, u nemogućim uvjetima osvojena su vrijedna tri boda i turopoljski prvoligaš već je spreman za novi izazov, dolazak Varaždina na Gradski stadion.

"Naravno, pobjeda u Šibeniku bila je možda i ključan trenutak ovog dijela sezone. Nismo znali u kakvom ćemo biti stanju, jer nismo igrali pet tjedana. Zadovoljan sam kako su igrači izgledali na travnjaku, pokazali su veliku odlučnost, veliku upornost, pogotovo kad smo bili u rezultatskom zaostatku..."

"Strategija koju smo odabrali pokazala se dobrom, jer smo imali informaciju kako će se vjetar tijekom večeri još pojačati pa smo u drugom dijelu igrali niz vjetar. Da nismo imali taj podatak vjerojatno bismo se drugačije postavili, ali na kraju se isplatilo," osvrnuo se trener Dambrauskas pa naglasio:

"Ništa od toga ne bi bilo moguće da igrači nisu pokazali karakter, junački su se borili, kao pravi ratnici u svakoj situaciji, za svaku loptu. Meni to nije bilo iznenađenje, jer znam kako se ponašaju na treninzima, svaki dan. Ako nastavimo ovako, ako prebrzo ne 'poletimo', ako svaku iduću utakmicu doživimo kao najvažniju, samo je nebo granica ovoj momčadi!"

Vremena za odmor nije bilo gotovo ništa, jer već u ponedjeljak od 18 sati na rasporedu je novi okršaj.

"Naravno kako ćemo biti spremni! Imamo veliku ekipu, svi su zdravi, svi su trenirali i već dugo se nije dogodilo da imamo više od 20 igrača na treningu. U proteklih mjesec dana dogodilo se često i da nas bude tek šest, sedam..."

"Sad možemo rotirati, jer ne samo da nas čeka Varaždin, nego u subotu igramo protiv Lokomotive, a nakon toga jako brzo dolazi i iduća utakmica. Imamo kvalitetne igrače, vjerujem u svakog od njih, a na kraju je ključno koga staviti u igru, koga izabrati za idućeg protivnika, za okolnosti koje nas čekaju. Neki igrači su u Šibeniku bilo bolji, neki malo manje, ali zaista imam veliku vjeru u sve njih, imamo širinu u momčadi i kad vidim kako rade i treniraju s pravom sam pun povjerenja," dodao je strateg Gorice.

Varaždin se pod vodstvom Samira Toplaka u finišu prošle sezone fantastičnom serijom pozitivnih rezultata spasio od ispadanja. Sad je ponovno pri samom dnu ljestvice, ali i dalje su izuzetno neugodan suparnik.

"Odigrali smo tri utakmice protiv Varaždina od kad sam ja trener Gorice. Sve su bili poprilično komplicirane. U prvoj smo remizirali 2:2 u Varaždinu, u drugoj smo izgubili doma iz nesretnog penala i na početku ove sezone smo ihn dobili 5:1. No, i taj dvoboj je bio težak, jer je u završnici bilo 1:1 . Sjajna su momčad koja igra na protunapade, imaju zanimljive igrače, uvijek su opasni. Ali, ovo će biti već četvrta utakmica protiv Varaždina od kad sam ovdje, dobro se znamo i odlučit će karakter, odlučnost i mentalna snaga momčadi."

"Ne smijemo nikako očekivati laganu utakmicu. Nema takvih u hrvatskom prvoligaškom nogometu. Vidjelo se to u petak i u dvoboju Lokomotive i Varaždina, koji će napraviti sve da uzme bodove i u Gorici."

"Igramo na svom travnjaku, u dobrom smo stanju, ulazimo u pravi ritam i vjerujem kako možemo do dobrog rezultata," zaključio je Dambrauskas.

Matija Dvorneković bio je važna karika uspjeha Gorice na Šubićevcu.

"Sigurno nije bilo lako u prvom poluvremenu. Kad igraš 'protiv' takve orkanske bure trošiš duplo veću snagu i više energije nego inače. Onda se dogodi da u drugom dijelu još moraš i 'ganjati' rezultat, ali hvala Bogu uz pomoć tog vjetra. Sigurno je to bila jedna prava rovovska bitka u kojoj smo se puno potrošili i uz iscrpljujući put kući. Malo je vremena između dvije utakmice, ali se možemo pouzdati u širinu našeg kadra i tada kvaliteta može doći do izražaja. Bit ćemo spremni!"

Popularni Nindža je ovog studenog odlučio podržati svjetski Movember pokret. Pustio je brk, kako bi osvijestio muškarce da više brinu o svom zdravlju. Fokus je na prevenciji raka prostate i testisa, ali i osvještavanju ostalih zdravstvenih problema, poput depresije, koje bi u studenome trebali dobiti na većoj pažnji javnosti. Naročito je kod raka prostate i testisa rano otkrivanje važno za uspješno liječenje.

BRKATI NINDŽA - DVORNEKOVIĆ I MUDRINSKI PODRŽALI MOVEMBER

Tijekom studenog, muškarci diljem svijeta pozivaju se da na 30 dana puste brkove, a u goričkim redovima Dvorneković i Mudrinski su prihvatili taj izazov.

Movember Foundation svake godine koristi ovu priliku kako bi organizirali razne humanitarne akcije diljem svijeta u korist financiranja ranog otkrivanja raka te razvoja što uspješnije terapije. Movember potiče muškarce da barem jednom godišnje odu na pregled, usvoje zdravije životne navike te progovore o zdravstvenim problemima s bližnjima, osobito u svrhu informiranja o povijesti bolesti unutar obitelji.


Movember se diljem Hrvatske obilježava već nekoliko godina, jednako zabavnim koliko edukativnim manifestacijama. Mjesec studeni tako je obilježen dobrotvornim akcijama i kampanjama s ciljem prevencije i liječenja bolesti karakterističnih za muškarce. Od osnivanja zaklade Movember je prikupio značajan iznos donacija te je nekoliko puta bio odabran kao jedan od najboljih 100 neprofitnih organizacija na svijetu.

Svaka čast, Matija i Mudri!

S brkovima ili bez njih, Goričani će protiv Varaždina morati jurišati na sva tri boda i tako opravdati ulogu favorita.

"Pet tjedana smo bili bez natjecateljske utakmice i sad ćemo u manje od mjesec dana odigrati njih osam. Trebat će pametno i pažljivo dozirati, da ne bi bilo ozljeda. Vjerujem da naš šef i stručni stožer već imaju u glavi tko će i kada igrati, tko će odmoriti, a tko će se više 'potrošiti'. Pozitivan sam, na dobrom smo putu. Jedan pravi korak je iza nas, ostalo nam je još njih sedam. Prvo razmišljamo o Varaždinu, a onda o idućim protivnicima."

"Varaždin je nezgodan protivnik, imaju zanimljive i potentne i mlade igrače. Svatko od njih nam može naštetiti i trebat će biti jako oprezan. Pod novim trenerom imamo pobjedu, poraz i remi i jako ih dobro poznajemo. Siguran sam da ćemo se dobro pripremiti, ne bježimo od uloge favorita i mislim da se tako trebamo i postaviti. Sigurno neće biti lako, oni su u zoni ispadanja, svaki bod im je bitan u borbi za goli život, ali isto tako, nama je svaki bod važan u borbi za naše ciljeve, a to je izlazak u Europu," zaključio je Dvorneković.

Gorica je trenutno na fenomenalnoj trećoj poziciji s 19 bodova. U ovom trenutku s dvije odigrane utakmice više Osijek ima četiri boda prednosti, a Dinamo na vrhu ima 26 bodova.

Podijeli