Novosti Sport Događanja

Nagrada za trud, rad i sjajne rezultate: Mirjana Lučić zaslužila pozivnicu za Paraolimpijske igre u Parizu!

13.06.2024. / Damir Žbulj

Kao što smo se iskreno nadali, uz Velimira Šandora će na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama u Parizu, koje su na rasporedu od 28. kolovoza do 8. rujna, nastupiti i naša Mirjana Lučić!

Mrva na zahtjevnim kvalifikacijama na dalekom Tajlandu nije uspjela osigurati svoje mjesto u Parizu, ali je na temelju svojih sjajnih rezultata zaslužila pozivnicu Međunarodnog paraolimpijskog odbora!

"Mirjana je prepoznata kao sportašica koja je po rezultatima zaslužila svoje mjesto na Paraolimpijskim igrama te je dobila 'wild card' od strane Komisije MPO-a. Veliki je to uspjeh u za naš klub i za naš grad Veliku Goricu i za našu Hrvatsku," javili su iz njenog Parastolnoteniskog kluba Uspon pa dodali:

"Ovo ljeto Mirjana sigurno neće odmarati, jer je čekaju velike pripreme za što bolji plasman. Jedva čekamo navijati i pratiti mečeve!"

Lučić je nastupila na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine, gdje je izgubila meč u borbi za polufinale te je na kraju osvojila izvrsno peto mjesto. Aktualna je, ali i višestruka osvajačica titule najbolje sportašice s invaliditetom našeg grada, osvajala je brojne medalje na državnim prvenstvima i međunarodnim natjecanjima, a osim što je čelnica Uspona i čelnica je Parasportskog saveza Velike Gorice, a uspješno nastupa i za HSTK Velika Gorica u regularnom hrvatskom prvenstvu u 1. HL Zapad.

Stolnim tenisom se aktivno bavi tri desetljeća, dok je dio Uspona od 2013. godine, a zaposlena je više od dva desetljeća u velikogoričkom Crvenom križu.

Na kvalifikacijskom turniru prošli mjesec u Pattayi je u svojoj kategoriji 9, nakon sjajnih partija, stigla do polufinala u kojem je ipak ispala od Indijke Sahane Ravi.

Želimo joj puno zdravlja, sreće i uspjeha, prvo na pripremama, a onda i u Parizu, gdje još uvijek ima šanse osvojiti paraolimpijsku medalju!

 

Podijeli