Novosti Sport Događanja

Na valovima sreće: Ponekad treba dobiti i 'ružne' utakmice, protiv Hajduka će biti 'na nož'

27.06.2020. / Damir Žbulj

Trener Valdas Dambrauskas prvi je puta 'skinuo skalp' nekom iz 'velike četvorke' hrvatskog nogometa. Propustila je Gorica srušiti Dinamo, ali se zato Rijeka nije izvukla...

"Ne razmišljam puno o prošlosti, ali znam da Gorica nije izgubila od Rijeke već sedam utakmica zaredom. Možemo reći da nam je ovo 'sretan protivnik', no kad govorimo o samoj izvedbi ovoga puta... Puno sam zadovoljniji rezultatom! Nije to bilo ono što smo očekivali i željeli, pogotovo u prvom poluvremenu. Naravno, na Rujevici nikad nije lako igrati, teren je jako brz i potrebno je neko vrijeme za prilagodbu, moramo priznati da smo jahali i na valu sreće ovoga puta. Protiv Osijeka i Dinama nam je sreće nedostajalo, mislim da smo u tim utakmicama zaslužili više, a protiv Rijeke sreća je bila na našoj strani," iskren je bio litavski strateg.

-->> Rijeka ponovno nemoćna: Lovrić, Cherif i Kahlina režirali novo slavlje Goričana

Domaćin je na Rujevici diktirao ritam, stvorio je više pravih prigoda, ali je ponovno sjajnu partiju među vratnicama pružio kapetan Kristijan Kahlina, dok su u napadu efikasni bili Lovrić i Ndiaye, koji je prekinuo golgeterski post koji je trajao još od početka prosinca.

-->> Cherif prekinuo golgeterski post: Suigrači su sretni zbog mene, a ja zbog momčadi

Sve se poklopilo onako kako su u Gorici i priželjkivali.

"Bili smo kompaktni u sredini, nismo previše toga dozvolili njihovim napadačima, koji su zaista jako dobri igrači. Puno lopti smo presjekli i oduzeli u sredini, a kad je tako, normalno je da ostane prostora na bokovima. To smo i odabrali, takav način igre, jer smatrali smo da je Rijeka opasnija kroz sredinu. Imali su prostora na boku, tako su i zabili jedini gol, ali ja uvijek pokušavam ostati pozitivan i tražim pobjedu u napadu, a ne u obrani. Rijeka nas je pritiskala, no imali smo i mi prostora, u nekoj drugoj situaciji možda bi još neka od tih prilika završila u golu. Nakon svega, naravno da smo sretni zbog rezultata, a sad se moramo vratiti na teren i raditi na tome da budemo još bolji," dodao je Dambrauskas, koji je još jednom pohvalio i učinak svoje posljednje linije obrane: 

"Jako sam sretan zbog naših centralnih braniča, mislim da igraju sve bolje iz utakmice u utakmicu, puno su toga zaustavili i spriječili pred našim golom. Međutim, čini mi se da to vrijedi i za cijelu momčad, zajedno napredujemo i sve smo bliže stilu kojim želimo igrati. Nismo bili dobri u držanju lopte, ali ponekad moraš dobivati i 'ružne' utakmice. Pogotovo kad si Gorica, u ovom trenutku prosječna momčad po poziciji na tablici. Kažem, imali smo plan više otvarati bokove, no naravno da bi ovo bila drukčija priča da je Rijeka iskoristila svoje šanse, pogotovo u tom prvom poluvremenu. Srećom, imali smo dobroga vratara, imali smo dobre braniče, ali i dozu sreće. Svi moji igrači dali su svoj doprinos u ovoj pobjedi i svima im čestitam na pobjedi."

ŽELJE, ČESTITKE I ... POHVALE

Na čestitkama se zahvalio i Aleksandar Jovičić, koji je s Nizozemcem Steenvoordenom odradio odličan posao. Dobru partiju pružio je i mladi Krešimir Krizmanić, koji je priliku od prve minute dobio zbog suspenzije Marijana Čabraje, a sve je okrunio i asistencijom za odlučujući gol.

"Bilo je stvarno zahtjevno i naporno, Rijeka je imala dosta udaraca i nabacivanja sa strane, ali mislim da smo odradili jako dobar posao. Dali smo golove u pravim trenucima, a šteta je samo zbog tog primljenoga gola na kraju. Kad se primi takav gol, domaćin dobije krila, no uspjeli smo se obraniti i mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili i uzeli sva tri boda."

"Već dugo igramo zajedno, pogotovo Steenvoorden i ja. Sad je Čabraja pauzirao zbog kartona, zamijenio ga je Krešo i mislim da je odradio odličan posao. Čak je i dao onu loptu za Cherifa, za drugi gol, tako da bih ga zaista želio pohvaliti. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu, da ćemo primati što manje golova, jer to će značiti da mi otraga radimo svoj dio posla," naglasio je Jovičić.

-->> Lovrić: Nema kalkulacija, bit će dovoljno snage i za Hajduk

Okršaj s Hajdukom bit će još jedna poslastica za turopoljske ljubitelje nogometa: "Sigurno nam čeka još jedna teška utakmica, svi znamo koliko je Hajduk neugodan protivnik. Bit će to još jedna utakmica 'na nož', trebat će tu puno mišića, a ja se nadam da će nas navijači doći podržati, jer ova momčad to zaslužuje. I nadam se, naravno, pozitivnom rezultatu. Ići ćemo na pobjedu pa što nam Bog da..."

Pozitivno razmišlja i trener Dambrauskas: "Kad si na poziciji na kojoj smo mi, u sredini tablice, svaka utakmica je teška. Gledaš prema vrhu, nastojiš napredovati i uloviti momčadi koje su ispred tebe. Međutim, imali smo utakmice s Osijekom, zatim s Dinamo, sad i s Rijekom, pa slijedi Hajduk... Sve su to izuzetno zahtjevne utakmice i ne bi bilo pošteno reći da je bilo koja od njih teža od neke druge. Sve su to sjajne momčad, ponos hrvatskog nogometa, a mi ćemo ih pokušati što prije dostići."

Gorica je nakon slavlja na Rujevici i dalje na šestoj poziciji, a pet kola prije kraja sezone peta pozicija udaljena je trenutno devet bodova.

(Foto: NK Rijeka)

Podijeli