Novosti Sport Događanja

Na gala večeri HAKS-a Davidu Čonkašu priznanje za drugo mjesto PH u kartingu

25.03.2024. / Ivana Ćurić

Hrvatski auto i karting savez u subotu, 23. ožujka, u zagrebačkom hotelu Westin priredio je Svečano proglašenje najuspješnijih sudionika automobilističkih i karting natjecanja pod ingerencijom HAKS-a u sezoni 2023.

Ovaj svečani događaj u čast najboljih natjecatelja u protekloj sezoni u svim automobilističkim i karting disciplinama pod okriljem HAKS-a okupilo je 300-tinjak nagrađenih vozača, gostiju i uzvanika. Posebne nagrade dodijeljene su najboljim organizatorima natjecanja, višestrukim prvacima i ljudima koji su svojim dugogodišnjim radom doprinijeli razvoju automobilizma u Hrvatskoj.

Među brojnim dobitnicima priznanja bio je te večeri i mladi David Čonkaš iz Vukovine koji se lani prvi puta upustio u karting Prvenstvo Hrvatske pod bojama koprivničkog kluba "BOX707" i postao viceprvakom. Priznanje mu je dodijeljeno za prošlogodišnje osvojeno drugo mjesto u Prvenstvu Hrvatske.



Nakon što smo o njemu pisali prošle jeseni, David je osvojio i Prvenstvo grada Zagreba, a na startu nove sezone, prošlog vikenda imao je vrlo dinamičnu utrku u Italiji. Tamo je sudjelovao u karting natjecanju koje se boduje za prvenstvo Centralno Europske zone i Sport Stil Cupa na stazi Pista Azzurra u Jesolu.


-Braneći boje našeg kluba BOX 707, David je nastupio u klasi Rotax Junior, što je ujedno njegov prvi nastup u toj klasi. U konačnici, u poretku za SSC prvenstvo završio je na 7. mjestu, dok je u poretku za CEZ prvenstvo završio na 12. mjestu, od ukupno 31. natjecatelja. Iako su očekivanja, kao uostalom i svima, bila postavljena visoko, u konačnici smo zadovoljni sa nastupom i prikazanom vožnjom, te željno iščekujemo novu utrku u Ptuju-poručili su Čonkaši.

 

(foto:Lu YRP Team, Jakub Rovny, privatna arhiva)

Podijeli