Novosti Sport Događanja

Mudrinski i Hamad zabili na Maksimiru - nije bilo dovoljno niti za bod

17.10.2020. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice upisali su novi poraz od zagrebačkog Dinama, osmi u proteklih devet međusobnih službenih prvenstvenih dvoboja. Samo jednom su Goričani uzeli bod, a nisu niti ovaj put bili daleko od pozitivnog rezultata...

Neposredno prije početka utakmice na Maksimiru stigla je vijest o pozitivnom testu na koronavirus, a u sastavu nije bilo najboljeg igrača Kristijana Lovrića...

Nije bilo niti braniča Steenvoordena, kao niti Josipa Mitrovića pa je Dambrauskas na travnjak poslao kapetana Kahlinu, Musu, Jovičića, Krizmanića, Čabraju, Babeca, Suka, Kalika, Hamada, Špikića i Mudrinskog.

Zoran Mamić je Petkovića ostavio na klupi, Gavranovića poslao od prve minute, a švicarski reprezentativac, koji je nedavno zabio i Hrvatskoj, ali i dvaput Njemačkoj, potvrdio je svoju sjajnu formu s nova dva pogotka u prvom dijelu te onim odlučujućim za konačnih 3:2.

Plavi su na poluvremenu imali dva gola prednosti i strateg hrvatskog prvaka se na početku nastavka odlučio za eksperiment s trojicom u zadnjoj liniji, što mu se gotovo obilo o glavu. Mudrinski je iskoristio pogrešku Livakovića i Theophilea, a onda je i Hamad majstorskim lažnjakom na travu poslao Lauritsena i sjajnim udarcem pogodio mrežu reprezentativne jedinice Vatrenih.

Činilo se u tim trenucima kako je Dinamo na konopcima, kako je dovoljan samo jedan udarac da se nokautira suparnika, no, domaćin se oporavio i uzvratio...

Oršić je probio stranu, a oštri ubačaj je Gavranović, ispred Krizmanića, skrenuo u sami kut goričkog gola.

Nakon toga više nije bilo povratka...

Dambrauskas je probao sa zamjenama, ušli su Golubickas, Diey i Doka, ali nije urodilo plodom.

Debitantski nastup upisao je Jurica Pršir, još jedan mladi domaći dečko iz našeg turopoljskog kraja, koji je preko Dinama i Hajduka stigao u Goricu. Svoje prve minute na Maksimiru zauvijek će pamtiti, a na njemu je da se u narednim mjesecima dokaže i nametne treneru i potvrdi svoj veliki talent.

"Jako smo razočarani. Nismo osvojili ni bod. U prvom poluvremenu nismo dobro reagirali, rezultat nije bio dobar, ali smo u nastavku pokazali karakter, vratili smo se i suprotstavili Dinamu. Nedostajalo nam je oštrine u napadu, ali nije niti Dinamo imao neke prilike, a zabio je dva gola. U nastavku smo iskoristili pogrešku njihove obrane, nakon dobrog našeg ubačaja, a kad smo izjednačili vjerovali smo u preokret. Imali smo još nekoliko dobrih trenutaka, ali ovaj put je Gavranović napravio razliku," rekao je trener nakon poraza.

"Imali smo osjećaj da možemo uzeti nešto više!"

"Zabili smo dvaput na Maksimiru, to je dobar osjećaj, ali nogomet na kraju pamti samo pobjednike," zaključio je Dambrauskas. 

Dinamo se pak sada okreće europskim izazovima, u četvrtak u goste stiže Feyenoord na otvaranju nove sezone Europske lige. 

"Nesretno smo primili prvi gol. Moram priznati da sam sad nakon utakmice malo pametniji i moram reći da promjena sustava koju sam napravio ipak nije ono što momčad prihvaća. Iako ta promjena nije utjecala na prvi primljeni gol. Nažalost, nemamo puno ni vremena za trening s obzirom na to da je velik dio momčadi bio na raznim dijelovima svijeta u ovim reprezentativnim akcijama. Nismo imali nijedan zajednički trening. U nedjelju je dan regeneracije, ali srećom, do utakmice protiv Feyenoorda još je pet dana, ipak ćemo naći vremena odraditi dva zajednička treninga," istaknuo je trener hrvatskog prvaka i lidera HT Prve lige.  

Dinamo na vrhu ljestvice ima 19 bodova, tri više od Gorice i jednu utakmicu odigranu manje.

Gorici za vrat pušu i Osijek i Hajduk. U idućem kolu na Gradski stadion, u nedjelju 25. listopada od 17.05 sati, stiže Rijeka.

GNK DINAMO: Livaković - Stojanović, Theophile, Lauritsen, Leovac (od 62. Ivanušec) - Jakić, Franjić - Kastrati (od 46. Gvardiol), Majer, Oršić - Gavranović. Trener Zoran Mamić.
HNK GORICA: Kahlina - Muhammed, Jovičić, Krizmanić, Čabraja - Babec, Kalik (od 73. Pršir) - Hamad (od 80. Doka), Suk, Špikić (od 68. Golubickas) - Mudrinski (od 73. Matar). Trener Valdas Dambrauskas.

(Foto:  Luka Stanzl/PIXSELL)

 

Podijeli