Novosti Sport Događanja

Mrva srebrna i brončana u Ostravi, Marija Martinović upisala prvu pobjedu na nekom velikom međunarodnom turniru!

29.06.2022. / Damir Žbulj

Novo sjajne rezultate ostvarile su Usponovke Mirjana Lučić i Marija Martinović, koje su u hrvatskom dresu nastupile na jakom međunarodnom turniru Czech Para Open 2022 održanom u Ostravi!

U pojedinačnom dijelu natjecanja Mirjana je stigla do finala gdje je izgubila od Poljakinje Karoline Pek, koja je trenutno četvrta na svjetskoj rang ljestvici.

"Ovim srebrom Mirjana je još jedan korak bliže plasmanu na Svjetsko prvenstvo, koje će se održavati u studenom u Španjolskoj," javili su nam iz Uspona.

Marija je prošla skupinu kao druga, nakon pobjede nad Korejkom Kim i poraza od Slovakinje Kanove, osvajačice pet paraolimpijskih odličja i aktualne paraolimpijske viceprvakinje iz Tokija.

U konačnici je ispala u četvrtfinalu od Talijanke Carlotte Ragazzini koja je ujedno i osvojila turnir.

"Veliki je ovo uspjeh i prva pobjeda na jakim međunarodnim turnirima," dodali su ponosno Usponovci.

U ekipnom dijelu natjecanja Marija je s Japankom Akari Harada završila na četvrtom mjestu i malo je nedostajalo do osvajanja medalje.

U mješovitim parovima nastupila je s Grkom Chryssikom, ali nažalost nisu prošli skupinu.

"Vrijedno je ovo iskustvo za Mariju, koja se veseli nadolazećim treninzima i turnirima," poruka je iz kluba.

Mirjana je u mješovitim parovima igrala s Pavlom Jozićem iz Samobora. Grupu su osvojili, nakon pobjeda nad parovima iz Španjolske i Češke i poraza od indonezijske kombinacije.

Izborili su direktan plasman u poluzavršnicu, gdje su zaustavljeni od brazilskog mješovitog para Kelmer/Dos Santos Carvalho. Na kraju su zaslužili brončanu medalju...

Na turniru su sudjelovale stolnotenisačice i stolnotenisači iz ukupno 39 zemalja svijeta!

Galerija slika

Mrva srebrna i brončana u Ostravi, Marija Martinović upisala prvu pobjedu na nekom velikom međunarodnom turniru! Mrva srebrna i brončana u Ostravi, Marija Martinović upisala prvu pobjedu na nekom velikom međunarodnom turniru! Mrva srebrna i brončana u Ostravi, Marija Martinović upisala prvu pobjedu na nekom velikom međunarodnom turniru!

Podijeli