Novosti Sport Događanja

Mladi odbojkaši Kravarskog izborili državnu završnicu, seniori osvojili povijesni bod, cure se marljivo spremaju za premijernu sezonu

08.03.2023. / Damir Žbulj

Odbojkaški klub Kravarsko već u svojoj prvoj godini postojanja velikim stopama grabi prema naprijed! Prije nekoliko dana održana je redovna godišnja Skupština, koja je okupila i velik broj igrača i igračica te njihovih roditelja.

Praktički su jedini klub u našem kraju koji ima i mušku i žensku ekipu te su u svom mjestu i okolici postali prepoznatljiv sportski kolektiv.

"Iznimno nam je drago što možemo reći kako smo prepoznati u našem mjestu te nam se priključuje sve više djece iz našeg kraja..."

"U samo godinu dana postojanja naš klub broji 50 igračica i igrača, od mlađega do starijeg uzrasta, a također nam je posebno drago što nam se pridružilo sve više roditelja, koji nam na različite načine pružaju potporu u našem radu," poruka je s klupske Skupštine, koja je zaključena prigodnim druženjem svih okupljenih.

Za sjajne vijesti pobrinuli su se mladi odbojkaši Kravarskog, dječaci polaznici sedmog i osmog razreda OŠ Slavka Kolara, koji su pod vodstvom svog profesora tjelesnog odgoja Leona Levara prvo bili najbolji na gradskom natjecanju, a onda su pokorili konkurenciju i na županijskom prvenstvu te su tako izborili svoje mjesto na državnoj završnici!

Odigrali su četiri utakmice, a nisu izgubili niti jedan set.

"Čestitamo im na tom uspjehu te im želimo puno sreće i uspjeha," istaknuo je trener Nikola Boić.

U seniorskoj konkurenciji OK Kravarsko možda još uvijek nema pravu kvalitetu, ali su dečki nedavno pokazali kako se znaju boriti i kako imaju veliko sportsko srce.

U posljednjem kolu regularnog dijela sezone u 2. HOL Sjever, prije početka doigravanja za plasman od 11. do 14. mjesta, osvojili su svoj prvi bod u službenim utakmicama!

Na svom parketu ugostili su sisački Quirin te su pružili odličnu partiju, a na kraju su zaslužili taj bod. Osvojili su prvi set i treći set, ali su na kraju gosti ipak imali više mirnoće u završnici za konačnih 25:15, 17:25, 27:25, 16:25 i 9:15.

U doigravanju će odbojkaši Kravarskog do kraja sezone odigrati još šest utakmica, protivnici će im biti OK Vinica, druga ekipa OK Medicinar Trnje i druga ekipa Siska, koja će u nedjelju od 13 sati gostovati u dvorani OŠ Slavka Kolara.

Pauzu prije početka doigravanja igrači i stručni stožer iskoristili su i za mali 'team building' i kratki izlet u Terme Topusko, gdje su se dobro zabavili, uz kupanje, druženje i odbojku.

Ne smijemo zaboraviti niti djevojke, koje se marljivo pripremaju za iduću sezonu, kad će u 3. HOL krenuti sa službenim natjecanjima. Odigrale su i nekoliko pripremnih utakmica, a i dalje pozivaju sve djevojke i djevojčice s područja Općine Kravarsko i Pokupsko te obližnjih naselja Bune, Šiljakovine, Buševca i ostalih da im se priključe na treninzima i u radu.

"Za detaljnije informacije možete nam se javiti putem društvenih mreža ili direktno na telefon 091 959 8047, kod tajnice kluba Marije Miković!"

Prvih godinu dana u OK Kravarsko nagovijestili su lijepe stvari, a sigurni smo kako će se odbojka na Bregima nastaviti razvijati. Tradicija postoji već godinama, a jedan od naših velikih talenata, mladi hrvatski reprezentativac i predvodnik OK Gorica, Matija Klasnić, odbojku je počeo trenirati u OŠ Slavka Kolara, kod profesora Matije Ribića.

Kravarsko i odbojka vole se javno! 

Galerija slika

Mladi odbojkaši Kravarskog izborili državnu završnicu, seniori osvojili povijesni bod, cure se marljivo spremaju za premijernu sezonu Mladi odbojkaši Kravarskog izborili državnu završnicu, seniori osvojili povijesni bod, cure se marljivo spremaju za premijernu sezonu Mladi odbojkaši Kravarskog izborili državnu završnicu, seniori osvojili povijesni bod, cure se marljivo spremaju za premijernu sezonu

Podijeli