Novosti Sport Događanja

Mladi Iranac novo pojačanje goričkog napada: Ovo može biti početak mog puta prema vrhu

14.09.2020. / Damir Žbulj

Gorica nastavlja s popunjavanjem kadra za aktualnu sezonu. Novi član turopoljskog prvoligaša je mladi 19-godišnji Iranac Younes Delfi, koji je stigao na posudbu iz belgijskog Charleroija.

"Sretan sam što sam ovdje, nadam se da ću moći pomoći momčadi. Došao sam u Goricu dati sve što mogu, svu kvalitetu koju imam. Znam da ovdje već igraju sjajni igrači i morat ću se izboriti za svoju poziciju, pokazati da vrijedim," istaknuo je na predstavljanju.

Delfi je za prvu momčad Charleroija odigrao šest utakmica, postigao jedan gol i imao jednu asistenciju...

"Počeo sam s deset godina u svom rodnom gradu, u klubu Esteghal Khuzestan. Velika i važna godina za mene bila je 2016., kad sam ušao u iransku U-16 reprezentaciju, a zatim i u prvu momčad svoga kluba. Sa samo 16 godina. U prvoj seniorskoj sezoni odigrao sam šest utakmica, a u drugoj sam u 18 nastupa zabio osam golova i imao četiri asistencije. Nakon te sezone otišao sam na ljeto 2018. u Charleroi."

"Prošle sezone nisam previše igrao u belgijskoj ligi, bilo je to teško razdoblje za mene. Mučila me ozljeda, a kad sam se vratio, promijenio se trener i za mene nije bilo prostora uz još dvojicu kvalitetnih igrača na mojoj poziciji. Hrvatska liga mi je zanimljiva, vjerujem da ovdje mogu pokazati kvalitetu, da Gorica može biti početak moga puta prema vrhu. Nisam imao previše vremena za detaljno upoznavanje s hrvatskom ligom, ali vrlo brzo ću je upoznati, kroz utakmice. Mislim da je pojedinu ligu i nemoguće upoznati preko snimki, moraš je zaigrati, osjetiti... O momčadi koja me ovdje čeka, o suigračima, znam puno više nego o ligi," analizirao je Iranac.

Omiljeni igrač mu je Cristiano Ronaldo i želi biti poput njega - jednog dana najbolji na svijetu. 

"Juventus mi je sad najdraži klub, zbog Cristiana Ronalda. On mi je omiljeni igrač! Zato i volim nositi broj sedam."

Iračanin Jiloan Hamad okupirao je 'sedmicu' Gorice pa će Delfi na leđa staviti 79: "U Iranu se drukčije mjere godine. Po ovdašnjim mjerilima rođen sam 2000. godine, ali u Iranu je moja godina rođenja 1379. I zato sam uzeo taj 79, kad već ne mogu sedmicu."

Uz Hamada, Gorica na ofenzivnim pozicijama ima još Dvornekovića, Golubickasa, Gadžu, Špikića, Mitrovića, Mudrinskog, Dieyea i naravno Lovrića, ali njega pitanje još koliko dugo...

 

Podijeli