Novosti Sport Događanja

Mladi Goričani na velikom međunarodnom turniru u Dubrovniku

30.06.2019. / Sportska redakcija

Nakon serije lijepih rezultata zadnjih mjeseci, ekipa od petero goričkih tenisača uputila se u Dubrovnik na veliki međunarodni turnir u dvije konkurencije – do 11 i do 13 godina, pod vodstvom trenera Roberta Karduma. Riječ je o velikom međunarodnom turniru koji okuplja mlade tenisače iz cijeloga svijeta, tako je Dub bowl bio veliko i posebno iskustvo za svakog mladog tenisača.

iTeam ekipu do 13 godina činile su tri djevojčice; Lucija Turčić, Ruta Sabljić i Dora Bekavac, dok su na turniru do 11 godina nastupili Jan Markan i Lili Kordić. Nakon svečanog mimohoda u kojem su pod svojim zastavama ispod podignutih štapova Dubrovačkih mažoretkinja poimence prodefilirali igrači iz 63 zemlje svijeta- počeo je turnir. Sistem je bio da u svakoj grupi bude četiri igrača od kojeg prva dva ulaze u glavni turnir, a druga dva u takozvani consolation turnir.

Lucija Turčić u svojoj je grupi imala djevojčice iz Qatara, Crne Gore i Hrvatske te je uvjerljivo bila prva u skupini. Ruta Sabljić je u velikoj borbi za drugo mjesto igrala 4 sata i 20 minuta po najvećem suncu protiv curice iz Indije te ju je jedan gem dijelilo od pobjede. Dora Bekavac, koja je imala najtežu grupu, ušla je u consolation turnir. Do 11 godina Jan Markan i Lili Kordić ušli su u glavni turnir kao drugi u grupi. Lili je pobijedila vrlo jaku igračicu iz Litve, a Jan je izgubio od dečka iz Japana, a pobijedio dječake iz Bugarske i iz Latvije.

U glavnom turniru do 13 godina Lucija je u fenomenalnom meču pobijedila Amerikanku 6:1 6:0 te ušla među osam najboljih na turniru gdje je izgubila od Bugarske reprezentativke u neizvjesnom meču u tri seta. Ruta je na kraju osvojila cijeli consolation turnir, a osim toga u paru s curom iz Japana stigla je do polufinala te na kraju otišla doma s medaljom iz parova i peharom za osvojeni consolation turnir.

Do 11 godina Jan Markan je izborio ulazak među osam najboljih pobijedivši pri tome igrače iz Japana i Hrvatske, ali je u četvrtfinalu, kao i kod Lucije bolji od njega bio igrač iz Bugarske reprezentacije, a istu situaciju samo među 16 najboljih imala je i Lili Kordić izgubivši također od igračice iz Bugarske. Što se tiče parova, kao i Ruta Sabljić, i Jan Markan ipak je osvojio medalju igrajući polufinale parova s partnerom iz Hrvatske.

-Sve u svemu više nego dobri rezultati koji su pokazali da svi dobri rezultati mladih Velikogoričana na HTS turnirima ipak nisu slučajnost. Ono što je još predivno na takvim turnirima su prijateljstva. Primjerice curica iz Moldavije koja je također sudjelovala na turniru i igrala parove s našom Lucijom, ovaj tjedan došla je u goste u naš klub kako bi se još malo družile i trenirale skupa- poručili su iz Teniskom kluba iTeama.

Galerija slika

Mladi Goričani na velikom međunarodnom turniru u Dubrovniku Mladi Goričani na velikom međunarodnom turniru u Dubrovniku Mladi Goričani na velikom međunarodnom turniru u Dubrovniku Mladi Goričani na velikom međunarodnom turniru u Dubrovniku Mladi Goričani na velikom međunarodnom turniru u Dubrovniku

Podijeli