Novosti Sport Događanja

Mlade nade TKD Velika Gorica pokorile Vrbovec s tri zlata, dva srebra i šest bronci

10.02.2020. / Damir Žbulj

U Vrbovcu je u organizaciji TKD Rugvica održano 18 izdanje jakog međunarodnog turnira pod nazivom M-2 2020.

Nastupilo je 350 natjecateljica i natjecatelja iz 46 klubova iz Hrvatske, Slovenije Mađarske, BiH, Slovačke i Njemačke.

Taekwondo klub Velika Gorica predstavljalo je 16 boraca u uzrastima mlađih kadeta, kadeta i juniora, većinom s novim nadama, a na kraju su u ukupnom plasmanu zauzeli prvo mjesto.

"S obzirom na to kako nam je ovo sami početak sezone natjecanja, u Veliku Goricu se vraćamo više nego zadovoljni. Svi naši mladi sportaši su pokazali da se u budućnosti od njih mogu očekivati izvrsni rezultati. Na nešto iskusnije smo već naviknuli da ostvaruju odlične rezultate. Naročito smo zadovoljni našim juniorkama kojima je ovo bio prvi turnir u toj konkurenciji i koje su uspjele s dva zlata i broncom biti najbolje u ukupnom poretku juniorki. Naši mlađi kadeti su bili izvrsni treći dok smo u ukupnom plasmanu 46 klubova zauzeli prvo mjesto," poručio je glavni trener i tajnik kluba Igor Matić.

Zlatni su bili Matija Kompes (ml. kadet -43kg), Sara Anđelić (juniorka -49kg) i Sara Habijančić (juniorka -55kg).

Srebro su oko vrata stavile Lejla Lea Kajfeš (ml. kadetkinja -39kg) i Dora Mikulić (kadetkinja -29kg), dok su broncu zaslužili Nika Bukovac (ml. kadetkinja -39kg), Franka Štriga (ml. kadetkinja -30kg), David Juvan (kadet -33kg), Lana Gavrilov (kadetkinja -30kg), Marinela Bašković (kadetkinja -41kg) i Antonija Pušić (juniorka -49kg).

 

Podijeli