°C 4

MKVG: Nositelji smo atletike u Velikoj Gorici, neka to uvaže i Grad i Zajednica sportskih udruga

15.01.2021.

Damir Žbulj

Hrvatski atletski savez objavio je ljestvicu uspješnosti klubova za proteklu 'pandemijsku' godinu, na kojoj je Maraton klub Velika Gorica na 21. mjestu, a AK Velika Gorica na 40. mjestu prema ostvarenim rezultatima u 2020. godini.

"Spomenuti se rezultati prvenstveno odnose na pojedinačne atletske dvoranske prvake i državnu rekorderku na Prvenstvu Hrvatske, višestruke pobjednike krosa Sportskih novosti, pojedinačne i ekipne prvake RH na atletskoj stazi na otvorenom, kategorizaciju vrhunskog sportaša iz redova Atletske škole, reprezentativni nastup, pojedinačne prvake po tablici sezone (2020.). To je samo nastavak kontinuiteta iz 2019. godine, a kao nagradu HAS je osigurao našim atletičarima dodatnu sportsku prehranu i vitaminizaciju. Klub kojem je od 2017. na čelu predsjednik Darko Batković, tajnik Bruno Škrinjarić i trener Franjo Gavranović osmislio je program rada s potpuno drugim prioritetima u organizaciji i funkcioniranju Kluba, gdje se posebno izdvaja naša Atletska škola, odnosno rad s najmlađim članovima svih uzrasta, njih osamdesetak koji treniraju svakodnevno na terenima Športsko rekreacijskog centra Velika Gorica. Uvelike nas raduje činjenica da broj zainteresirane djece za atletiku iz dana u dan raste te gotovo na svakodnevnoj bazi dolaze u pratnji roditelja i te prisustvuju treninzima naše Atletske škole," istaknuli su iz MK Velika Gorica i posebno dodali:

"Tako smo rezultatski ravnopravno stali uz ostale klubove s dugom tradicijom na atletskoj karti Hrvatske, koji u odnosu na nas imaju sređenu infrastrukturu i prateću opremu, velik broj angažiranih trenera i ozbiljan budžet za realizaciju treninga i stvaranje vrhunski rezultata. Uspješno se privodi kraju formiranje svih natjecateljski kategorija: limači/ce, mlađi kadeti/kinje, kadeti/kinje, mlađi juniori/ke , juniori/ke, mlađi seniori/ke i seniori/ke, što je bio poseban izazov za trenera i vodstvo Kluba u protekle četiri godine, jer je, za razliku od većine sportova, u atletici u svim dobnim kategorijama obvezan i muški i ženski natjecateljski tim koji čini cjelinu."

Maraton klub Velika Gorica u periodu od 2017. do 2019. organizirao je u Velikoj Gorici i dvije rekordne sportske natjecateljske manifestacije – Turopoljsku trku i Dječji jesenski kros – što u kontinuitetu uspješno radi zadnjih 18, odnosno 16 godina.

"Izdvojili bismo rekordnu Turopoljsku trku 2017. kad je ulicama našega grada trčalo preko četiri stotine trkača, a HAS nam je povjerio i organizaciju ekipnog Prvenstva Hrvatske u polumaratonu. Dječji kros 2019. je posebno lijepa priča, pošto je na ovom izdanju Krosa na travnjacima Osnovnih škola „Kvaternik” i „Habdelić”, trčalo do sada nezamisliv broj od skoro pet stotina djece vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta čime su nadmašena sva očekivanja organizatora, roditelja, ali i suorganizatora i podupiratelja ove sportske manifestacije za najmlađe sugrađane."

"Uspjeh Kluba svakako ne prepisujemo pojedincu, nego su za to uz predsjednika, tajnika, trenera, članove Izvršnoga odbora kluba, zaslužni i svi članovi kluba te roditelji djece polaznika Atletske škole. To su neprocjenjivi benefiti koje smo u Klubu prepoznali te objeručke prihvatili i posložili prema afinitetima, a rezultati su onda pristizali kao logičan slijed," naglasak je iz MKVG, koji od Zajednice sportskih Udruga grada Velike Gorice traži veću podršku:

"Nadamo se da prezentirane činjenice, prema kojoj Maraton klub Velika Gorica ispunjava sve kriterije po kojima je stvarni nositelj atletskog sporta u našem Gradu (organizaciji atletskih priredbi, masovnosti natjecatelja, brojnosti članstva, postignutim natjecateljskim rezultatima, radu s mlađim uzrasnim kategorijama atletičara, educiranog atletskog trenera, animiranju sugrađana zainteresiranih za trčanje, promociji velikogoričkog sporta, plasmanu prema tablicama HAS-a), sada uvaže i Grad Velika Gorica i Zajednica športskih udruga Grada Velika Gorica, prvenstveno kroz planiranje svekolike potpore za rad Kluba u 2021. godini. S toga pozivamo čelne ljude zadužene za podršku i razvoj sporta u našem Gradu, da nas posjete na treninzima, gdje se kroz ugodno druženje s vodstvom Kluba mogu upoznati s realnim potrebama i problemima s kojima se susrećemo, skromnim uvjetima u kojima treniraju naša djeca te na ovaj način pronašli zajedničko rješenje za bezbrižan dječji trening, kao i sigurnu financijsku konstrukciju koja bi bila dovoljna garancija za odlazak djece Atletska škole na službena natjecanja organizirana za sve natjecateljske kategorije," jasna je poruka iz Maraton kluba Velika Gorica.

(Foto: MK Velika Gorica)

Galerija slika

MKVG: Nositelji smo atletike u Velikoj Gorici, neka to uvaže i Grad i Zajednica sportskih udruga MKVG: Nositelji smo atletike u Velikoj Gorici, neka to uvaže i Grad i Zajednica sportskih udruga