Novosti Sport Događanja

Mitrović uvjeren u dobru partiju na Rujevici: Moramo imati više samopouzdanja

30.07.2022. / Damir Žbulj

Nogometaše Gorice u nedjelju od 21 sat čeka dvoboj trećeg kola SuperSport HNL-a na gostovanju kod Rijeke. Ekipa Samira Toplaka je u prvom kolu ostala bez bodova u Osijeku, dok je proteklog vikenda doma remizirala sa Šibenikom te se trenutno nalazi na pretposljednjem mjestu ljestvice.

Riječani su u četvrtak poraženi u Švedskoj kod Djurgardena te su već na prvoj stepenici završili svoj ovosezonski europski put.

Sigurno će biti dodatno motivirani da se pred svojim navijačima vrate na pobjedničke staze.

Goričani su optimistični prije gostovanja na Rujevici te su uvjereni kako mogu do slavlja.

Josip Mitrović prošle sezone nije napravio očekivani iskorak, ali trener Toplak ima povjerenja u mladog 22-godišnjeg krilnog igrača, koji je u Gradskom vrtu na terenu bio 88 minuta, dok je protiv Šibenčana odradio cijeli dvoboj. U oba susreta zaradio je žute kartone, a strateg Gorice ga je koristio i na desnoj i na lijevoj strani travnjaka. 

"Mislim da je napokon došao red i za pobjedu. Uvijek dobro izgledamo na Rujevici, uvijek se borimo i dajemo sve od sebe. Čeka nas užarena atmosfera, ali mi moramo vjerovati u svoje kvalitete i mislim da će biti dobro..."

Gorica protiv Rijeke neće moći računati na Julardžiju, koji nema pravo nastupa zbog crvenog kartona u Osijeku.

Keita se ozlijedio protiv Šibenika, dok je Steenvoorden upitan za utakmicu.

VRAĆA SE SUK


Međutim, ekipi se napokon priključio Joey Suk, a svoj doprinos dat će novopridošli Wallace i Ndockyt, krilni napadači, koji bi trebali donijeti novu dimenziju ovoj momčadi.

"Rijeka je ove sezone promijenila dosta igrača i još uvijek se traže. Promijenili su gotovo cijeli kadar, ostalo je samo par igrača i to su većinom mlađi igrači. Odigrali su tek nekoliko utakmica i ne mogu puno toga reći o njima..."

Nogometašima Gorice trebat će puno više odlučnosti i koncentracije nego u prve dvije ovosezonske utakmice. 

"Moramo imati više samopouzdanja, to igra veliku ulogu i ako to popravimo mislim da možemo podići našu igru na neku višu razinu," poručio je Mitrović u najavi novog HNL okršaja.

U prvim susretima trećeg prvenstvenog kola Šibenik je s 2:1 dobio Lokomotivu, dok je Dinamo s 4:1 nadigrao Istru 1961.

U subotu Hajduk gostuje kod Varaždina, dok će u nedjelju još Osijek dočekati Slaven Belupo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Podijeli