Novosti Sport Događanja

Mitrović napokon u pravoj formi: Lijep je osjećaj zabiti, ali ekipa igra dobro i samo treba tako nastaviti

05.03.2023. / Damir Žbulj

Bod na gostovanju u Koprivnici uvijek je dobar rezultat, pogotovo nakon što zadnjih 20 minuta igrate s igračem manje...

Trener Gorice Željko Sopić mogao je ponovno biti zadovoljan kako je njegova momčad reagirala protiv kvalitetnog i neugodnog suparnika, iako možda nije pružila onakvu partiju kao protiv Lokomotive...

"Ušli su bolje od nas u utakmicu. Imali smo dosta problema prvih 20-ak minuta, ali smo na poluvremenu napravili neke zamjene, malo promijenili sustav i uspostavili kontrolu na terenu i zabili gol..."

"Dogodilo nam se nešto što se ne bi smjelo događati na ovoj razini, dobili smo gol iz auta, ali sveukupno kad gledamo, jer smo nastupili bez dvojice važnih igrača, Pršira i Mrzljaka, mogu samo svojim dečkima skinuti kapu. Igrali smo zadnjih 20 minuta s igračem manje, nije nam bilo lagano. Dečki su ostavili stvarno srce na terenu i moramo biti zadovoljni osvojenim bodom. Prije utakmice smo željeli pobjedu, rekao sam to i na Poljudu, u takvoj smo situaciji da svaku utakmicu moramo ići na pobjedu, ali kad se sve zbroji i oduzme, zadovoljni smo bodom u Koprivnici. To je i najrealniji ishod..."

Pohvalio je Sopić doprinos Suka i Ndockyta u duel igri, ali je istaknuo kako je bilo teško bez Pršira i Mrzljaka u sredini terena...

"Ova borba je 'utrka na deset tisuća metara', neće se odlučivati u jednom ili dva kola. Moramo iz utakmice u utakmicu pokušati smanjiti ovu razliku i igrati onako kako smo igrali ove zadnje tri utakmice i rezultat neće izostati. Na ovom teškom terenu, s igračem manje, ovo je ipak 'puna šaka brade'," slikovito je zaključio.

Josip Mitrović zabio je u Koprivnici svoj prvi prvenstveni gol sezone, no, mladi ofenzivac već je u nekoliko posljednjih utakmica ponovno u onoj formi, koja ga je i dovela do praga U-21 hrvatske reprezentacije.

"Kako je krenula utakmica, kad su nas malo 'stisnuli', na kraju je, uz ovako težak teren, ovih 1:1 realan rezultat. Lijep je osjećaj zabiti, ali ekipa igra dobro, svi smo na pravoj razini posljednje četiri utakmice i samo treba tako nastaviti i bodovi će doći. Dogodio nam se taj crveni karton, ali sve je to dio igre. Nismo na to računali, ali izvukli smo bod i to je u ovakvim uvjetima dobro."

S optimizmom gleda na iduće utakmice, a prva je već u petak na goričkom stadionu protiv Istre 1961, koja ove sezone igra odlično.

"Možemo očekivati kvalitetnu i dobru Istru, ali ako mi budemo igrali kao u ove zadnje četiri utakmice, neće biti problema, nikakvih," rezolutan je bio Mitrović.

Još je 12 kola do kraja, a zaostatak za 'zonom spasa' sada je sedam bodova. Dostižno.

 

Podijeli