Novosti Sport Događanja

Mirko Kos počasni predsjednik, Lukavec u subotu na Meštrici dočekuje slovensku Krku iz Novog Mesta

02.02.2024. / Damir Žbulj

Nogometaši Lukavca marljivo se pripremaju za nastavak izuzetno uspješne sezone u 3. NL Centar, a svoj dio posla odrađuje i klupska Uprava. Iako kostur momčadi ostaje na okupu, ekipa će se sigurno dodatno kompletirati tamo gdje je bila 'tanka', uz neko novo mlado lice u svlačionici.

Prvi pripremni dvoboj s Hrvatskim dragovoljcem je zbog vremenskih neprilika odgođen, ali je zato u drugom Lukavec namučio Dugo Selo, člana jedinstvene 2. NL, trećeligaškog ranga hrvatskog klupskog nogometa.

"U prvoj pripremnoj utakmici, na momente vrlo žustroj i s puno trke i zalaganja, pobijedili smo vrlo dobru ekipu Lukavca 1:0, golom Janušića," opisali su iz dugoselskog kluba.

U subotu, 3. veljače, Lukavec očekuje novi pripremni izazov i to protiv odličnog slovenskog drugoligaša, Krke iz Novog Mesta, Dvoboj će se od 13.30 sati igrati na terenu Meštrice, 'kod susjeda' u Gornjoj Lomnici, a najavljeno je i druženje nakon utakmice Offsideu na Lukavellu, gdje se tereni pripremaju za saniranje i nastavak sezone.

Ekipa pod vodstvom Siniše Idrizija će u veljači odigrati još tri pripremna dvoboja, protiv Brežica, Radnika iz Križevaca i Vrapča i nakon toga bi Lukavec trebao biti spreman za sve izazove u 3. NL Centar, prvo kod Maksimira početkom ožujka.

Nedavno je održana i redovna godišnja skupština NK Lukavec, koja je svoj vrhunac imala u izboru 'počasnog predsjednika' kluba.

Jednoglasno i s oduševljenje je tu čast zaslužio Mirko Kos, uz jasno pojašnjenje: "Za cjeloživotnu predanost razvoju kluba, za dugogodišnje igranje za NK Lukavec, kao i vjernost i ljubav i nakon prestanka igranja, za nesebičnu pomoć i potporu, za izuzetnu suradnju tijekom svih ovih godina te za sve konstruktivne kritike, analize, savjete i razgovore!"

Biranim riječima se na skupštini obratio i Željko Mihalj, čelnik Nogometnog središta Velika Gorica i povjerenik županijskih nogometnih natjecanja: "Nikad u svojih 50 godina u nogometu nisam vidio takvu preobrazbu kluba, kao što je to slučaj s NK Lukavec."

"Sve te pohvale samo su poticaj za daljnji rad i napredak. Jer, kada to dođe od takvog nogometnog djelatnika, onda to uistinu nešto i vrijedi!"

"Zahvaljujemo svima koji su prisustvovali SKupštini, a posebno DVD Lukavec i gospodinu Marinku Cerovskom, na ustupljenim prekrasnim prostorijama te gospodinu Ivici Marčecu, predsjedniku MO Lukavec. Hvala također i gradonačelniku Velike Gorice Krešimiru Ačkaru, koji ovaj put nije mogao doći, ali čija podrška i partnerstvo nam uistinu mnogo puno znače. Nastojat ćemo i dalje napredovati i gledati prema naprijed te ponosno predstavljati naše mjesto, kako na nogometnim travnjacima, tako i van njih," poruka je iz Lukavca.

 

Galerija slika

Mirko Kos počasni predsjednik, Lukavec u subotu na Meštrici dočekuje slovensku Krku iz Novog Mesta

Podijeli