Novosti Sport Događanja

Mesnik vodi kompletni omladinski pogon Udarnika: Letvica je postavljena visoko

01.07.2020. / Damir Žbulj

U velikogoričkom Udarniku napravili su nekoliko kadrovskih promjena kako bi što spremniji dočekali novu sezonu, ali i napravili razvojnu strategiju za budućnost.

Tomislav Mesarov preuzeo je vođenje seniorske ekipe, dok će dosadašnji prvi trener Josip Mesnik preuzeti vođenje kompletnog omladinskog pogona.

-->> Tomislav Mesarov preuzeo seniorke Udarnika: Cilj ostaje isti, povratak u viši rang

Mesnik se dosadašnjim radom dokazao praktički na svim trenerskim pozicijama u klubu i ovo je bila njegova želja.

"Uz sve prepreke i teške trenutke, od 2014. godine pa sve do danas, uspjeli smo posložiti našu školu rukometa i okupiti 100-tinjak djevojčica, koje su dale povjerenje našem klubu," poruka je iz Udarnika.

"Postavljanjem trenera Josipa za voditelja omladinskog pogona, vjerujemo da smo dobili ideju, znanje i iskustvo, te da ćemo kompletnu školu rukometa podići na još jednu veću razinu."

I ove sezone je Mesnik sa seniorskom ekipom bio jako blizu povratka u 2. HRL, da nije bilo koronavirusa i prekida sezone bez priznavanja ostvarenih rezultata.

Sjajno je radio s djevojkama 2002. godišta, koje je tri puta vodio na državnoj završnici prvenstva Hrvatske.

"Letvicu je postavio jako visoko, a očekujemo i kako će ostale generacije postizati odlične rezultate i razvijati se u rukometašice koje će jednog dana biti nositeljice igre naše prve ekipe."

Veliki plan je sa ženskim rukometom ponovno 'okupirati' velikogoričke osnovne škole, njih osam na području našeg grada, te podignuti broj djevojčica na više od 200, koje će biti u trenažnom procesu i tako dati prepoznatljiv rad i dodatnu ozbiljnost klubu.

Mesnik je rođen u Zagrebu, a uskoro će napuniti 44 godine. Igračku karijeru počeo je u RK Zagreb, a preko RK Industrogradnja je došao i do Njemačke, gdje je nastupao za SG Bruchköbel i velikan SG Wallau Massenheim. Po povratku u Hrvatsku igrao je za Gospić prije nego se skrasio u RK Maksimir Pastela, zagrebačkom klubu koji ima izuzetno cijenjenu školu rukometa.

Pohađao je Višu trenersku školu Kineziološkog fakulteta (1994-1998) i Olimpijsku akademiju (2004-2007) te posjeduje trenersku licencu priznatu od HRS-a.

Pet godina (2010.-2015.) bio je voditelj međunarodnog rukometnog kampa za djecu iz cijele Europe.

U Maksimir Pasteli čak je 11 godina bio trener, od mlađih dobnih kategorija pa do seniora. Dvije godine je radio kao trener u Rukometnoj akademiji Boris Dvoršek koja broji preko 400 djece te je istovremeno dvije sezone bio trener u hrvatskom ženskom rukometnom velikanu - RK Lokomotiva. ( 2016. - 2017.)

Posljednje tri godine, uz jednu kratku pauzu, radi u velikogoričkom Udarniku, trenirajući seniorke te mlađe i starije kadetkinje, s kojima je tri puta bio na korak od ulaska u polufinale, među četiri najbolje ekipe Hrvatske.

"Kroz čitavu trenersku karijeru nastojao sam obogatiti trenerski rad učeći od vrhunskih stručnjaka te sudjelujući na brojnim seminarima koji obuhvaćaju široko područje od pedagogije, prehrane, fizičke pripreme sportaša, zdravlja sportaša i sportske psihologije te sudjelovanja roditelja u rastu i razvoju mladih sportaša. Kao trener, svoje igrače i igračice želim naučiti što je rukomet, što je sport, kako napredovati, kako steći samopouzdanje, kako biti motiviran u sportu i kako sport utječe na njihov život, odnosno, kako im može pomoći u nošenju s izazovima koje će život stavljati pred njih."

U svojoj trenerskoj karijeri osvojio je preko 50 odličja s raznim selekcijama i klubovima na raznim međunarodnim i domaćim turnirima i natjecanjima.

U svom trenerskom pozivu posvetio se i individualnom radu s brojnim rukometašicama i rukometašicama, od hrvatskih reprezentativaca pa sve do mladih nada našeg rukometa.

Podijeli