Novosti Sport Događanja

Mazalin: Spremni smo na najbolji način prezentirati Goricu u međunarodnom okruženju

19.01.2021. / Damir Žbulj

Košarkaše Gorice u utorak od 17 sati u 'balonu' banjalučkog Borika čeka povijesni međunarodni debi. Bit će to prva službena utakmica s nekim internacionalnim suparnikom, a radi se o podgoričkom Studentskom centru u susretu petog kola regionalne ABA lige.

Pod vodstvom Josipa Sesara klub je iz sezone u sezonu rastao, bez poraza je izboren povratak u hrvatsku elitu, u prvoj sezoni je nakon regularnog dijela sezone ostvareno šesto mjesto, a Split je bio bolji u prvoj rundi doigravanja. Prošla sezona prekinuta je zbog korone, a Bikovi su držali sjajnu četvrtu poziciju, dok je trenutno Gorica vodeća ekipa hrvatskog prvenstva, s odigranom utakmicom i jednim porazom više od Zadra. Fantastično!

-->> Regionalni iskorak Bikova: Jedva čekamo!

Upisana su i dva polufinala Kupa Kreše Ćosića, a izlazak na regionalnu scenu bio je samo logični iskorak. O vrijednosti i važnosti ABA lige za hrvatsku košarku može se diskutirati, no, službeni okršaji s klubovima izvan Lijepe naše ipak će ostati zauvijek zapisani u klupskoj povijesti, koja sada već traje više od pola stoljeća.

Dodatni optimizam donijelo je i pet uzastopnih domaćih pobjeda...

"Nažalost, propustili smo prvi 'balon' ABA 2 lige zbog korone. Sada smo sretni što smo došli u Banja Luku na ovaj turnir. Očekuje nas jedan jako ozbiljan protivnik o čemu najbolje govori stanje na tablici. Mi ćemo se nesumnjivo jako dobro pripremiti, a morat ćemo biti izuzetno koncentrirani i pametno odigrati s puno agresivnosti. Protivnik je kvalitetan i spreman kazniti svaku našu grešku. Jedva čekamo utakmicu i spremni smo da na najbolji način prezentiramo naš klub u međunarodnom okruženju,” najavio je okršaj s crnogorskim suparnikom i Lovro Mazalin, koji je, između ostalog, zbog nastupa u regionalnoj konkurenciji i ostao u dresu Gorice i ove sezone.

U četvrtak u 13 sati na rasporedu je dvoboj protiv Rabotničkog iz Skoplja, dok će svoj prvi međunarodni 'izlet' Goričani zaključiti u subotu od 21 sat, protiv crnogorskog Lovćena 1947 iz Cetinja.

(Foto: ABA 2)

 

 

Podijeli