Novosti Sport Događanja

Matej Vuković najbolji u Hrvatskoj, Mia Mijović i Petar Orešković zaslužili brončane medalje

10.05.2021. / Damir Žbulj

U Samoboru je održano prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore, a članice i članovi Karate kluba Velika Gorica ponovno nisu razačarali.

Naravno, ne samo da nisu razočarali, nego su se kući opet vratili s medaljamai sjajnim rezultatima. 

Matej Vuković osvojio je zlatnu medalju i naslov prvaka Hrvatske u kategoriji kadeta do 70 kilograma!

"Ostvareni odlični rezultati su i potvrda kvalitetnog rada," poručio je trener Goran Živković pa posebno istaknuo: "Matej u mlađim uzrastima unazad nekoliko godina konstantno ostvaruje odlične rezultate i u vrhu je svake kategorije u kojoj nastupa!"

Među kadetima nastupili su još Filip Kaurin (-63kg) i Luka Tačković (-57kg), ali su ostali na korak od medalje.

Nažalost, Luka je izgubio borbu za broncu te je na kraju osvojio peto mjesto, dok je Filip u prvom meču morao na budućeg prvaka, a izgubio je i u repasažu.

U konkurenciji mlađih seniorki i seniora KK Velika Gorica osvaja dvije bronce.

Mia Mijović u kategoriji do 50 kilograma, a Petar Orešković -u onoj do 67 kilograma.

"Mia je neoprezno otvorila svoj prvi meč, probala presingom dostići rezultat, no, nažalost nije bilo dovoljno vremena. Petar odlično otvara prvu borbu, ali nažalost u drugoj je teže pronalazio rješenja što dovodi do poraza. Odlično se bori u repasažu i zasluženo osvaja broncu," pojasnio je Živković.

"U juniorskoj konkurenciji do 76 kilograma Matej Vuković završio je svoj nastup u prvom kolu, a djelovao je kao da se malo 'ispuhao' prvog dana u uzrastu kadeta."

Na kraju, Marin Čosić osvaja peto mjesto među juniorima iznad 76 kilograma, poslije poraza u borbi za broncu.

Nakon dvije pobjede gubi u polufinalu te kasnije i u meču za medalju.

Dominik Kučan nakon dobrog otvaranja u kategoriji mlađih seniora -67 kg i pobjede protiv kvalitetnog Tarika Žižaka iz Zameta, gubi od kasnijeg viceprvaka Szela iz Samobora. Nažalost, poražen je i u meču za broncu od Markovića iz Mladosti iz Ivanića.

"Sveukupno jako dobar dojam! Osvojili smo tri medalje, od čega jedno zlato i dvije bronce. Čestitke svima," zaključio je Živković!

Galerija slika

Matej Vuković najbolji u Hrvatskoj, Mia Mijović i Petar Orešković zaslužili brončane medalje Matej Vuković najbolji u Hrvatskoj, Mia Mijović i Petar Orešković zaslužili brončane medalje Matej Vuković najbolji u Hrvatskoj, Mia Mijović i Petar Orešković zaslužili brončane medalje Matej Vuković najbolji u Hrvatskoj, Mia Mijović i Petar Orešković zaslužili brončane medalje Matej Vuković najbolji u Hrvatskoj, Mia Mijović i Petar Orešković zaslužili brončane medalje Matej Vuković najbolji u Hrvatskoj, Mia Mijović i Petar Orešković zaslužili brončane medalje

Podijeli