Novosti Sport Događanja

Matej Vuković kadetski viceprvak Hrvatske, Dominik Kučan osvojio juniorsku broncu

27.10.2020. / Damir Žbulj

Turbulentnu i izazovnu godinu Karate klub Velika Gorica zaključio je na najbolji mogući način, srebrom i broncom na prvenstvu Hrvatske u borbama za kadete, juniore i mlađe seniore!

Nakon rekordnog nastupa u mlađim dobnim kategorijama u Rijeku je ovog puta stiglo pet natjecateljica i natjecatelja, a dvojica su se popela na pobjedničko postolje.

Matej Vuković je u uzrastu kadeta do 63 kg osvojio srebro te je samo potvrdio kako je u samom hrvatskom vrhu u svom uzrastu, iako je po svojim godinama tek ulazni kadet.

U prvoj borbi uvjerljivo je svladao Svena Spahiju (KK Karlovac), mjesto u polufinalu izborio je pobjedom nad Leonom Nedićem (KK Tuškanac), dok je za mjesto u završnici deklasirao Silvija Kavelja (KK porto Tolero) sa 7:0. Borbu za zlato izgubio je (0:2) od Matije Nasteskog iz Karate kluba Tuškanac.


Dominik Kučan u kategoriji juniora do 68 kg osvojio broncu uvjerljivim pobjedama u tri meča. U polufinalu ga je zaustavio kasniji prvak Hrvatske Ivan Terihaj (KK Samobor), dok je u borbi za broncu Kučan porazio Luku Stošića (KK Šibenik 1066) sa 7:2.

Karate klub Velika Gorica predstavljali su i Mia Mijović (U21 -50kg), Marin Čosić (juniori +76kg) i Filip Kaurin (kadeti -63kg), međutim, izgubili su u prvom kolu.

Marin je imao šansu kroz repasaž doći do bronce, ali nije bio uspješan.

"Ovim natjecanjem zaključujemo nastupe na državnim prvenstvima za ovu godine. Možemo biti izrazito ponosni na rezultate jer smo ukupno osvojili ove godine 18 državnih medalja u borbama, od čega tri zlata, tri srebra i 12 bronci," poručio je trener Goran Živković pa dodao:

"Nastavljamo s treninzima i pripremama, jer se Europsko prvenstvo odgađa za kolovoz 2021. godine, te se nadamo da ćemo u nadolazećem razdoblju moći neometano trenirati i stvarati nove šampione."

"Prvenstvo u Rijeci je održano po svim epidemiološkim preporukama i standardima te ponovno želimo na tome čestitati klubovima Primorsko goranske županije i Hrvatskom karate savezu na trudu koji su uložili da u ovako teškim vremenima za sport održimo zadnja dva prvenstva Hrvatske," zaključio je za kraj Živković.

 

Podijeli