Novosti Sport Događanja

Marko Turković prvak Hrvatske, bliži se šesti Memorijal Marijan Dobrinčić

20.11.2019. / Damir Žbulj

U Zagrebu je održano je posljednje kolo Hrvatske boćarske lige za osobe s invaliditetom. Član BKOSI Marijan Dobrinčić u kategoriji BC2 i mladi hrvatski reprezentativac Marko Turković osvojio je titulu ovogodišnjeg prvaka Hrvatske, a Josipa Strugar zauzela je vrlo dobro sedmo mjesto.

"To je doista veliki uspjeh Velikogoričana koji su u godini dana ostali bez dva ponajbolja boćara. Vidimo se u Velikoj Gorici, 7. prosinca, na šestom Memorijalu Marijan Dobrinčić. Bravo svima koji su pridonijeli ovakvom uspjehu," poručili su iz Sportskog saveza osoba s invaliditetom Zagrebačke županije.

U velikogoričkoj Gradskoj sportskoj dvorani održan je deveti Memorijal Vladimir Marković u elektroničkom pikadu i visećoj kuglani. Ovogodišnjem natjecanju odazvalo se tridesetak sportaša iz HVIDR-a Susedgrad, URIHO Zagreb, Samobora, Karlovca i ŠDOTI Uspona. U elektroničkom pikadu ekipni pobjednik su pikadisti Hvidre Susedgrad, druga ekipa je Uriha, a treće mjesto osvojili su članovi ŠDOTI Uspona.

U pojedinačnoj konkurenciji slavio je Željko Božić, drugo mjesto pripalo je Ivici Bartakoviću dok je treće mjesto zauzeo Boris Kovačić.

U visećoj kuglani slavila je ekipa Hvidra Susedgrad, druga je ekipa Karlovca, a treći su članovi ŠDOTI Uspon.

Članovi stolnoteniskog kluba Uspon nastupili su u Zagrebu na još jednom turniru, povodom dana osoba s invaliditetom.

Mlade snage su pokazale kako je pred njima blistava sportska budućnost, Mario Jelekovac osvojio je zlatnu medalju u konkurenciji juniora, dok je Antonio Plepelić zaslužio srebro.

 

Podijeli