Novosti Sport Događanja

Marko Prošenski i hrvatska rukometna reprezentacija gluhih europsko zlato brane u Umagu

24.06.2020. / Damir Žbulj

Hrvatski sportski savez gluhih domaćin je 12. Europskog prvenstva za gluhe u rukometu koje će se održati od 8. do 17. siječnja 2021. godine. Na sastanku održanom u Ateni, predsjednik Europske sportske organizacije gluhih (EDSO) potvrdio je da je Izvršni odbor EDSO-a dodijelio domaćinstvo gradu Umagu.

Natjecanje će biti podijeljeno u dvije grupe iz kojih dvije prvoplasirane momčadi nastavljaju put u razigravanje polufinala, utakmica za treće mjesto i finale.

“S veseljem mogu potvrditi da smo preuzeli domaćinstvo Europskog rukometnog prvenstva gluhih koje se trebalo održati u danskom Kopenhagenu u srpnju, no zbog situacije s Covid-19 je otkazano. U dogovoru sa Središnjim državnim uredom za sport, CZ RH, gradom Umagom i našim partnerima Unilineom na čelu s Goranom Špremom te Hrvatskim rukometnim savezom, odlučili smo da se održi u siječnju u Umagu, pri čemu bih se zahvalio istima na podršci. Nadam se da će Hrvatska rukometna reprezentacija imati i publiku uz sebe na putu obrane europskog zlata iz 2016. godine u Berlinu,“ rekao je Oliver Lušić, kapetan rukometne prezentacije i predsjednik HSSG-a.

Boje Lijepe naše branit će u Umagu i naš Velikogoričanin Marko Prošenski, vratar hrvatske reprezentacije.

Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih, osim europskog zlata, ima i dva naslova svjetskih prvaka i četiri zlatne olimpijske medalje.

Podijeli