Novosti Sport Događanja

Mario Marina - gorički junak iz sjene: Treba samo nastaviti raditi!

26.08.2018. / Damir Žbulj

Mario Marina bio je jedan od junaka važne 2:0 pobjede na Rudešom, prve na velikogoričkom Gradskom stadionu u ovoj povijesnoj prvoligaškoj sezoni Gorice.

Iskusni 29-godišnji defenzivac bio je ključna karika drugoligaške ekipe koja je izborila ulazak u hrvatsku klupsku nogometnu elitu.

Beskompromisni 'zadnji vezni' silom prilika uskočio je na stopersku poziciju, prvi puta u karijeri, umjesto bolesnog kapetana i taj je posao odradio vrhunski, a još je i zabio prvi pogodak...

-->> [VIDEO] Marina i Zwolinski osigurali prvo domaće slavlje Goričana!

Čestitali smo mu na osvojenim bodovima i fantastičnoj partiji na travnjaku.

"Hvala vam na čestitkama. Mislim kako smo odigrali jednu zrelu, stabilnu i odgovornu utakmicu. Nismo protivniku dozvolili neke šanse, osim one jedne opasne situacije pred kraj, kad su ozbiljno zaprijetili."

"Ovo je prvi puta da igram službenu utakmicu na stoperskoj poziciji. Mislim da sam odradio korektno svoj posao. Dao sam sve od sebe i na kraju sam još i zabio, tako da sam jako zadovoljan," naglasio nam je Marina nakon utakmice.

Goričani sada imaju sedam bodova i mogu se mirnije posvetiti utakmicama koje dolaze: "Najteže je igrati ove utakmice gdje se bodovi 'unaprijed upišu'. Rudeš svi smatraju kako su najlošija ekipa, ali imaju oni svoje kvalitete. Stvarno smo odigrali dobro, taktički stabilno i nismo im dozvolili previše prilika i mislim da smo apsolutno zasluženo pobijedili," pohvalio je rad trenera Jakirović i potvrdio odličnu atmosferu u svlačionici:

"Ovo mi je već treća sezona kako sam ovdje. Dobra smo ekipa. Ima dosta stranaca, ali to se uopće ne primijeti. Dobra smo klapa, na terenu i izvan njega. Treba samo nastaviti raditi i rezultati će doći."

U šestom kolu na rasporedu je gostovanje u Puli, a iduća domaća utakmica je spektakl protiv Dinama, 15. rujna: "Treba stvarno ići trening po trening, utakmicu po utakmicu i jedino tako možemo postići svoj cilj. Vidjet ćemo što nam budućnost nosi," zaključio je za kraj Marina.

NIJE BILO TEŠKO SMIRIT EUFORIJU

Trener Sergej Jakirović bio je smiren i zadovoljan nakon važne pobjede: "Bilo je izuzetno bitno potvrditi pobjedu iz Splita protiv Hajduka. Pogotovo jer nam je u goste dolazio Rudeš, ekipa protiv koje se moraju tražiti bodovi. Sada je ta neka razlika šest bodova. Naravno, ne gledam prema dnu tablice, ali ovi rezultati sigurno će nam dati sigurnosti i mirnoće u daljnjem natjecanju."

Na Maslowskog i Ljubisavljevića Jakirović neće moći dulje računati, a prije dvoboja s Rudešom razbolio se i kapetan Čagalj...

"Moram priznati kako smo imali velikih problema u sastavljanju ekipe. Čagalj je dobio virozu, Suk je zaradio ozljedu na Poljudu. Odlučili smo Marinu staviti na stopersku poziciju, zbog njegovog iskustva i skok igre, kako bismo anulirali takve pokušaje Rudeša s dugim loptama. Potrošili smo se jako u Splitu i to je bilo evidentno zadnjih 15 minuta. Mogli smo i u prvom poluvremenu i do veće prednosti, da je Lovrić zabio. Hvala Bogu, izdržali smo na kraju i svojim igračima mogu samo čestitati," istaknuo je.

Na tribinama Gradskog stadiona ponovno se okupilo više od 1700 gledatelja. Atmosfera nije 'vatrena', ali Turopoljci jako dobro razumiju nogomet i podrška u ključnim trenucima utakmice nije izostala. Gromoglasni pljesak i navijanje 'Gorica, Gorica' sigurno su dali vjetar u leđa domaćim igračima u završnici dvoboja.

"Zahvalan sam jako na tome! Svaku utakmicu je bilo puno ljudi i osjećamo njihovu podršku. Prepoznali su kako dajemo svoj maksimum na terenu i da nema toga, vjerojatno bi ih bilo puno manje."

Nažalost, sjajni Nigerijac Atiemwen morao je ranije s terena. Dobio je udarac u patelu, odnijeli su ga na nosilima, ali situacija ne bi smjela biti tako ozbiljna i dramatična.

"Sada ćemo se odmoriti, a u utorak ćemo vidjeti tko je 'preživio'. Brine me Beli Atiemwen, rekao je nakon utakmice da je dobro, ali vidjet ćemo u kakvom će biti stanju i nadam se da nije ništa strašno."

Kahlina je i drugu utakmicu u nizu ostao netaknute mreže i ponovno se istaknuo sjajnim intervencijama: "Stao sam iza njega nakon utakmice sa Slavenom, tako i sada zaslužuje sve pohvale, fantastično radi i već je dvije utakmice bez gola. Što je naravno zasluga i cijele ekipe."

Ofenzivac Miya je ovaj dvoboj proveo 'rudareći' u veznoj liniji, upisao je i asistenciju za drugi pogodak te je bio jedan od istaknutijih pojedinaca: "Dan prije utakmice smo se odlučili za to. On je to igrao u dva bivša kluba, pričali smo, složio se s mojom idejom. Trebao je pomagati Maloči u fazi obrane i dobro je to radio. Jako sam zadovoljan."

Spektakularna pobjeda na Poljudu nije 'udarila u glavu' Goričanima, za to se pobrinuo trener Jakirović.

"Nije bilo teško smiriti euforiju. Stalno im pričam kako je ovo jedno dugo putovanje, jedna maratonska liga. I da smo pobijedili Inter, nije prvenstvo gotovo. Igra se dalje. Žao mi je tih bodova, bili smo blizu, ali ne može se ništa vratiti. Dobre stvari treba izvući iz tih utakmica, zapamtiti i loše kako se više ne bi ponavljale i jednostavno moramo učiti na svojim greškama. Mislim kako smo ovu utakmicu zrelo priveli kraju i već se vidjelo na Poljudu da to možemo."

GORICA JE NA DOBROM PUTU

Trener gostiju Ivan Matić bio je svjestan kako je izgubio od boljeg suparnika.

"Nismo napravili ono što smo željeli i da ostvarimo plan s kojim smo došli. Željeli smo mi Goricu držati u rezultatskoj neizvjesnosti i 'hvatati' ih kontranapadima. Međutim, primljeni pogodak iz prekida u ranoj fazi je usmjerio utakmicu. Mogli smo biti sretni što prednost Gorice nije u prvom poluvremenu bila i izraženija. U drugom smo poluvremenu riskirali, stvorili neke šanse i pred kraj je utakmica mogla biti neizvjesna. Nažalost, nije i mislim da mi plaćama određeni danak neiskustvu. Na nama je da radimo dalje, da budemo svjesni svojih nedostataka i možemo se samo nadati boljim rezultatima. Gorici čestitam na osvojenim bodovima," naglasio je strateg Rudeša.

Prije početka prvenstva Rudeš se spominjao kao glavni suparnik Gorice u borbi za opstanak. Goričani su u prvih pet kola pokazali kako mogu biti hit prvenstva, kao što je to u prošloj sezoni bio baš Rudeš:

"Trenutni rezultati i igre daju im za pravo da su na dobrom putu i sad samo treba zadržati taj kontinuitet," pohvalio je Goricu trener Matić.

Podijeli