Novosti Sport Događanja

Marijan Grdenić sredio Stražu, Lukavec i Ravnice u izravnom okršaju odlučuju o jesenskom prvaku

21.11.2020. / Damir Žbulj

Fantastičan niz nogometaši Lukavca nastavili su doma protiv Straže, uspjeli su ostvariti minimalnu 1:0 pobjedu za vrijedna tri boda i sada u odlučujući susret za titulu jesenskog prvaka na gostovanju kod Ravnica ulaze s tri boda prednosti...

Bila je to jedna od onih utakmica 'koje se moraju dobiti', u kojima su bodovi unaprijed upisani i koje je ponekad na terenu najteže ostvariti.

Vodeći Lukavec, koji je u cijele sezone upisao tek jedan poraz, na svom je travnjaku čekao Stražu iz Huma na Sutli kao veliki favorit, a tu je ulogu na kraju i uspio opravdati.

Odlučujući pogodak, jedini na susretu, zabio je Marijan Grdenić u 68. minuti dvoboja.

Bilo je dovoljno.

Ravnice su i dalje bez poraza, u ovom kolu je zagrebački sastav s 3:1 slavio na gostovanju kod Moslavine u Kutini.

No, i dalje ima tri boda zaostatka za četvrtoligaškim liderom iz Lukavca.

Bit će to iduće subote od 14 sati pravi veliki okršaj, kojeg nažalost u ovim vremenima pandemije koronavirusa neće moći pratiti navijači uz teren. Šteta.

Dinamo je uvjerljivom 4:1 pobjedom nad Stubicom učvrstio svoju treću poziciju. Ekipi iz Odranskog Obreža to je peto uzastopno slavlje, a čak deseto u ovom prvom dijelu sezone u 16 odigranih utakmica. Gosti su poveli, ali je Seck sredinom prvog dijela izjednačio, a Josip Ćorić je neposredno pred odlazak na predah okrenuo rezultat u korist Dinamovaca. Početkom nastavka Klišanin zabija treći gol domaćih, a konačni rezultat je postavio Janječić u finišu susreta.

Odra je u derbiju začelja na gostovanju kod Zeline odigrala 2:2. Na poluvremenu nije bilo pogodaka, a u nastavku se Odra dva puta vraćala iz zaostatka, Filip Luter je bio dvostruki strijelac, a za vrijedan bod je zabio u 90. minuti.


4. NL Središte Zagreb, 16, kolo
NK Lukavec - NK Straža 1:0
NK Zelina - NK Odra 2:2
HNŠK Moslavina - NK Ravnice 1:3
NK Dinamo Odranski Obrež - NK Stubica 4:1
NK Tondach - NK Sutla-Laduč 6:0
NK Banovac - NK Sava Strmec 0:3
NK Slunj - NK Zagreb -:- ODGOĐENO
22.11.2020 14:00 NK Croatia Hrastje - NK Gradići
22.11.2020 10:00 NK Mladost Zabok - NK Rugvica Sava 1976

(Foto: NK Lukavec, Stipa Šajnović)

Podijeli