Novosti Sport Događanja

Marija Kusanić napunila mrežu Senije, Udarnik u dramatičnom dvoboju stigao do drugog slavlja

24.10.2020. / Damir Žbulj

U petom kolu 2. HRL Zapad rukometašice Udarnika stigle su do svoje druge pobjede. U Gradskoj sportskoj dvorani gostovala je Senia, koja je i dalje ove sezone bez osvojenih bodova...

Nakon velike borbe i uzbudljive završnice domaće rukometašice slavile su s 29:27 (15:13).

Već u otvaranju utakmice Udarnik je stigao do solidne prednosti, u desetoj minuti bilo je 7:3, ali ekipa iz Senja hvata priključak i ubrzo dolazi do izjednačenja. Sjajnu partiju pružila je Marija Kusanić, koja novim pogotkom ekipi Tomislava Mesarova vraća prednost.

U nastavak se ulazi s 'plus dva', ali sredinom drugo dijela na semaforu je 24:24.

Gabrijela Skrbin tada zabija dva u nizu, važan gol postiže i četiri minute prije kraja (28:26), a konačni rezultat postavlja Katarina Gujić.

Senjanke su na ulasku u zadnju minutu propustile realizirati sedmerac i tako zakomplicirati završnicu, no, Tina Margeta ostaje na sedam golova, a bio joj je to prvi promašaj penala na utakmici (5/6).

Fantastična Marija Kusanić je precizna bila čak 11 puta, a nepogrešiva s linije sedam metara (6/6). Dora Sertić, Katarina Gujić i Anja Vučićević dodale su svaka po četiri pogotka, a Gabrijela Skrbin i Anja Jambrešić po tri. Doprinos slavlju dale su i vratarka Lena Dunđerović, Ana Kocet, Ema Burić, Ana Cerovski, Mia Crnolatac, Iva Štefan, Ana Javorić, Lana Vrdoljak, Franka Gvardiol.

Udarnik je trenutno u sredini ljestvice, a u idućem kolu, koje bi se trebalo igrati 7. studenog, na rasporedu je gostovanje kod Arene u Puli.

No, koronavirus i dalje diktira odigravanje utakmica. Liburnija - Opatija mora nadoknaditi dva propuštena susreta, a u petom kolu odgođen je susret Ivanića i Zameta.

Podijeli