Novosti Sport Događanja

Maraton klub Velika Gorica i u novoj godini nastavlja 'po planu i programu'

28.01.2020. / Damir Žbulj

U Gradskoj sportskoj dvorani svoju redovitu godišnju Skupštinu održao je Maraton klub Velika Gorica.

Izvršni odbor prezentirao je rezultate iz prošle godine, kao i plan rada za aktualnu.

Sjednicu su predvodili predsjednik kluba Darko Batković, dopredsjednica Tajana Obradović i tajnik Bruno Škrinjarić.

Od važnijih atletskih rezultata u 2019. godini posebno je istaknuto drugo mjesto našeg limača Ivana Tome Aščića na Pojedinačnom PH u krosu na 800 metara, drugo mjesto mlađe kadetkinje Tene Petračić na Pojedinačnom PH u krosu na 1000 metara i prvo mjesto na ekipnom PH u krosu kao članica mlađih kadetkinja Kluba, prvo mjesto mlađe juniorke Nine Vuković na Dvoranskom PH za mlađe juniorke na 1500 metara i drugo mjesto na Pojedinačnom PH u krosu na 3000 metara.

Članice i članovi kluba osvojili su pregršt medalja osvojenih u sklopu Hrvatske atletske like - sjever.

Tena Petračić je zaslužila vrijedno priznanje za 'nadu godine' na dodjeli nagrada za najbolje velikogoričke sportaše u 2019. a tajnik MKVG Bruno Škrinjarić je dobio nagradu za sportskog djelatnika godine.

U 2020. godini Maraton klub Velika Gorica nastavlja sa svim redovitim projektima, od atletske škole, programa Život u pokretu i Turopoljske trke, preko Dječjeg jesenskog krosa pa do Turopoljske lige trčanja, Turopoljske fašničke trke te Sretne trke. Plan rada za ovu godinu je jednoglasno usvojen.

Izražena je zahvala Zajednici športskih udruga grada Velika Gorica, Gradu Velika Gorica, Zagrebačkoj županiji, Zajednici sportskih udruga i saveza zagrebačke županije, Turističkoj zajednici grada Velika Gorica, DVD-u Turopolje, Gradskom društvu crvenog križa grada Velika Gorica, Školskom sportskom savezu Velika Gorica te brojnim drugim suradnicima i pokroviteljima na dosadašnjoj suradnji te se nadaju nastavku u budućnosti.

Maraton klub Velika Gorica izrazio je želju za većom koordinacijom i ažurnošću svih lokalnih nositelja politika i suradnika oko organizacije Turopoljske trke i Dječjeg jesenskog krosa.

Podijeli