Novosti Sport Događanja

Maloča na Poljudu ulazi u 'Klub 500': Želimo iskoristiti ovu njihovu lošiju situaciju

19.05.2024. / Damir Žbulj

Ove nedjelje od 17 sati nogometaše Gorice čeka posljednje gostovanje sezone, kod splitskog Hajduka na Poljudu. Turopoljski prvoligaš još ima izgleda za osvajanje šestog mjesta na ljestvici, što bi ove godine, s obzirom na sve loše partije i poraze, bio odličan uspjeh i vrijedi se za to boriti...

"Očekuje nas jedna jako teška utakmica, i za njih i za nas, jer ove sezone nismo ostvarili zacrtane ciljeve. Hajduk je planirao borbu za prvaka, a i nama je to šesto mjesto sve dalje i dalje," rekao je na početku najave nedjeljnog dvoboja trener Rajko Vidović.

No, Gorica ima tek tri boda manje od Istre 1961 i četiri od Varaždina, uz utakmicu manje i pobjeda u Splitu vratila bi Vidovićevu momčad natrag u igru.

I u Hajduku jedva čekaju da završi sezona, u prošlom kolu remizirali su u Puli, a prije toga izgubili i od Varaždina na Poljudu.

Uz već 'standardne' izostanke zbog ozljeda, Vidović ne može računati na 'kartonirane' Leša i Mitrovića...

"Bit će teško, ali dečki su kroz tjedan radili jako dobro. Dobra je atmosfera, dobro raspoloženje i siguran sam kako ćemo odigrati jako dobru utakmicu."

"Nedostajat će nam i Mitrović i Leš i Krizmanić i Matavž i Ndockyt, ali igrat ćemo 11 protiv 11. Vjerujem da će dečki koji dobiju priliku to iskoristiti na najbolji mogući način i siguran sam u našu dobru partiju..."

Osvrnuo se i trener na uspjehe pionira, koji su osvojili titulu prvaka Hrvatske: "To je priznanje za klub i za školu nogometa, koja radi fantastično. Biti prvak Hrvatske nije mala stvar i sigurno se ovdje razvijaju mladi i talentirani nogometaši, a naš put je i davati priliku mladim igračima, što se vidi i u ovim utakmicama. Mislim da je to smjer u kojem treba ići Gorica," poručio je Vidović. 

"Ne bih pričao o umoru, jer svi treniramo da bismo igrali utakmice cijelu godinu. Istina, kraj je sezone i većinom se pozicije na ljestvici znaju. No, mi imamo svoj cilj, želimo pobijediti ove dvije zadnje utakmice. Znamo da nije lako doći na Poljud i uzeti tri boda, nema veze u kakvoj su oni situaciji. Hajduk je uvijek Hajduk, pogotovo doma. Sigurno će biti puno publike, ali mi ćemo htjeti iskoristiti ovu njihovu lošiju situaciju. Oni se traže, ne zna se tko će ostati iduće sezone. Protiv Rudeša smo izgledali malo bolje nego prijašnje utakmice i to nam daje neki optimizam za utakmicu na Poljudu," istaknuo je pak prije gostovanja u Splitu Mario Maloča, koji je početkom svibnja napunio 35 godina.

Na Poljudu će obilježiti jedan lijepi sportski jubilej...

"Bit će mi to 500. utakmica i poklopilo se baš tamo gdje je meni možda i najdraže, na Poljudu. Zaista, sve je to brzo prošlo. Debitirao sam 1. ožujka 2008. protiv Šibenika, u pobjedi 2:0 i da je netko rekao da ću imati toliko utakmica u karijeri možda mu i ne bi vjerovao. Imao sam i sreće, zaobišle su me neke veće ozljede, mislim da mogu biti ponosan na taj broj, ali ja gledam dalje. Imam još godinu dana ugovor s Goricom i nadam se da će taj broj biti i veći..."

Maloča nikad nije skrivao kako je navijač Bilih, no, ove sezone je pretjerao u izjavama kako želi da Hajduk na kraju bude prvak. Jedina želja mu se ipak nije ostvarila!

"Sezona je uspješna, ako gledamo onaj najvažniji cilj, a to je ostanak u ligi. Međutim, moramo žaliti za ovim drugim dijelom. Prvi dio smo igrali stvarno dobro, borili smo se za četvrtu poziciju, koja se i realno mogla dohvatiti, jer bilo je puno turbulencija i u drugim klubovima. Mogli smo to iskoristiti, ali smo nakon zimske pauze upali u neku 'crnu rupu' iz koje se nismo mogli iščupati. Izgledali smo lošije, ali je bilo i puno pehova i ozljeda. Kako se bliži kraj sezone ponovno izgledamo puno bolje na terenu, iako nas rezultat baš i ne prati. No, moramo se svi fokusirati i koncentrirati. Imamo dosta mladih igrača, a nas par starijih je tu da im pomogne da svi skupa ovu sezonu privedemo uspješno kraju. I dalje vjerujem u to šesto mjesto, koje je možda malo daleko, ali s naše dvije pobjede u ova dva zadnja kola, mislim da je to dohvatljivo," zaključio je Maloča.

U pretposljednjem kolu Istra je s 2:0 dobila Varaždin, Rudeš i Lokomotiva odigrali su 3:3, a Dinamo je titulu potvrdio i 3:2 pobjedom u Koprivnici.

U nedjelju će, uz gostovanje Gorice kod Hajduka, još i Osijek dočekati Rijeku.

 

 

Standings provided by Sofascore

Podijeli