Novosti Sport Događanja

Majcunić: Moramo što prije vratiti staru formu, ali nam raspored ne ide u prilog

11.12.2020. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice u petak se vraćaju na parket Gradske sportske dvorane, a u goste im stiže Zabok, u 13. kolu HT premijer lige.

Ekipa Josipa Sesara je odradila i treću izolaciju zbog koronavirusa u svojim redovima i sada se treba vratiti u pravi ritam.

“Opet smo prošli još jednu izolaciju zbog korona virusa, već treću u ovoj sezoni i nadam se da neće ostaviti veće posljedice po nas. Moramo što prije povratiti staru formu, ali nam raspored ne ide u prilog, jer čekaju nas teške utakmice od kojih je prva ova protiv Zaboka. Zatim imamo Split u Kupu Krešimira Ćosića, a potom Zadar i Cibonu u prvenstvu. To su redom protivnici koji nisu idealni za traženje forme," najavio je kapetan Ivan Majcunić.

Gorica se u ovom razdoblju pojačala na centarskoj poziciji, stigao je iskusni Ante Krapić, koji je ove sezone u dresu Hermes Analitice bio vodeći strijelac domaćeg prvenstva.

Bikovi su protiv Zaboka favoriti, ali zbog specifičnih okolnosti u kojima se trenutno nalaze očekuje ih težak dvoboj.

"Protiv Zaboka jesmo favoriti, ali oni su nam uvijek nezgodan protivnik. Imaju dobrog trenera i odličnu osovinu Tomas – Primorac, a tu je još nekoliko opasnih igrača od kojih uvijek netko zabljesne. U svakom slučaju mi idemo na pobjedu jer tako se ponašamo u svakoj utakmici,” dodao je Majcunić.

Okršaj je na rasporedu u petak od 17 sati, i dalje bez gledatelja zbog epidemioloških mjera, ali uz izravan prijenos putem livestreama na HKS TV.

Gorica nakon devet odigranih kola ima sedam pobjeda. Na vrhu su Cibona i Zadar, koji također imaju po dva poraza, ali iz 11 utakmica. Upravo će oni u petak međusobno odmjeriti snage u Draženovom domu.

(Foto: HKS, Marin Sušić)

Podijeli