Novosti Sport Događanja

Lukrecija Čurek važna karika povijesnog uspjeha hrvatskih nogometašica, pionirke Gorice Marija Krunić i Katja Kliček na okupljanju reprezentacije

07.12.2023. / Damir Žbulj

Priznanje za svoj rad i napredak u ŽNK Gorica dobile su pionirke Marija Krunić i Katja Kliček, koje su se vratile iz Medulina nakon četiri dana reprezentativnih obaveza.

Marija je s U-15 reprezentacijom Hrvatske sudjelovala na zimskom kampu, dok je Katja u Medulinu bila na završnoj selekciji Središta HNS-a.

Pionirke Gorice natječu se u Prva HNLŽ, a u jesenskom dijelu sezone ostvarile su dvije pobjede, jedan remi i osam poraza te se nalaze na desetom mjestu ljestvice, ispred ŽNK Neretva i ŽNK Viktorija. Na vrhu su cure iz ŽNK Međimurje Čakovec, ispred, Osijeka, Agrama, Donata, Hajduka i Istre 1961.

Seniorke Gorice doživjele su debakl u posljednjem kolu prije zimske pauze, na gostovanju kod Hajduka u Splitu izgubile su čak 9:0. Nakon deset odigranih kola nalaze se na šestom mjestu s deset osvojenih bodova, ali daleko od zone ispadanja, jer zadarski Donat i Međimurje Čakovec imaju tek po jedan osvojenih bod.

Razloga za slavlje imala je Velikogoričanka Lukrecija Čurek, koja je kao fizioterapeutkinja hrvatske ženske seniorske reprezentacije bila važna karika u pripremi pobjeda nad Slovačkom i na gostovanju u Rumunjskoj, čime su izabranice Nenada Gračana izborile doigravanje za plasman u Ligu A UEFA Lige nacija.

Hrvatice su golovima Krajinović i Đorđić s 2:0 svladale Slovakinje upravo u našem gradu, dok je za tri boda kod Rumunjki zabila Ivana Rudelić.

Svestrana Lukrecija je vratarka i trenerica u ŽRK Gorica, ali i vrhunski fizio, s vlastitim obrtom za masažu i tretmane Sprint, ali i s bogatim iskustvom rada i s nogometašima Gorice, s hrvatskim nogometnim reprezentativkama, kao i s reprezetnacijama u rukometu na pijesku, rukometašima Gorice...

“Čestitam svim igračicama koje su bile dijelom ovog zaista sjajnog rezultata na koji možemo biti ponosni. Naravno, hvala i mom stožeru koji je napravio sjajan posao u ovom natjecateljskom ciklusu. Ovo je najbolji pokazatelj našeg napretka, ovaj rezultat je dokaz da možemo, vjerujem da će djevojkama dodatno porasti samopouzdanje uoči novih izazova koji nas očekuju. Osvojiti devet bodova u ovako jakoj konkurenciji je doista fantastično ostvarenje, vjerujem da ćemo nastaviti rasti i u utakmicama i natjecanjima koja nas očekuju”, rekao je za hns.team hrvatski izbornik Nenad Gračan nakon drugog mjesta u premijernom izdanju B Lige nacija.

Galerija slika

Lukrecija Čurek važna karika povijesnog uspjeha hrvatskih nogometašica, pionirke Gorice Marija Krunić i Katja Kliček na okupljanju reprezentacije Lukrecija Čurek važna karika povijesnog uspjeha hrvatskih nogometašica, pionirke Gorice Marija Krunić i Katja Kliček na okupljanju reprezentacije

Podijeli