Novosti Sport Događanja

Lukavec sezonu otvara doma, Gradići gostuju u Glini

30.07.2020. / Damir Žbulj

U novoj sezoni, nakon što je prošla prekinuta zbog koronavirusa, 4. NL Središte Zagreb imat će 18 klubova.

U viši rang (3. HNL) napredovali su 'prvak' Karlovac, Trešnjevka i Segesta, a novi klubovi u ovom četvrtoligaškom društvu su Banovac iz Gline, Slunj, zagrebačke Ravnice, Stubica (Donja Stubica) i Sutla-Laduč.

Posljednje mjesto popunit će pobjednik kvalifikacijskog dvoboja između Brezovice i NK Rugvica-Sava. Prva utakmica igra se u Brezovici 8. kolovoza, a uzvrat je četiri dana kasnije.

Zbog proširenja lige dva kola u rujnu morat će se odigrati i kroz tjedan, nova sezona kreće 22. i 23. kolovoza, a prvi dio natjecanja trebao bi završiti 29. studenog. 

Lukavec će doma igrati protiv pobjednika doigravanja za popunu lige (Brezovica/Rugvica-Sava), dok Gradići gostuju kod Banovca u Glini.

U drugom kolu (29./30. kolovoz) Gradići dočekuju Savu Strmec, a Lukavec igra kod Odre.

Treće kolo igrat će se u srijedu 2. rujna, u Lukavcu gostuje Zagreb, Gradići moraju kod Sutle Laduč, a u Odranskom Obrežu Dinamo igra s Odrom.

Derbi Lukavca i Gradića na rasporedu je 7./8. studenog u 14. kolu...

4. NL SREDIŠTE ZAGREB, 1. kolo

NK Zelina - NK Slunj
NK Mladost Zabok - NK Zagreb
HNŠK Moslavina (Kutina) - NK Odra
NK Lukavec - kvalifikacije: Brezovica/Rugvica-Sava
NK Dinamo Odranski Obrež - NK Ravnice
NK Croatia Hrastje - NK Straža (Hum na Sutli)
NK Tondach (Bedekovčina) - NK Stubica (Donja Stubica)
ŠNK Banovac (Glina) - NK Gradići
NK Sava (Strmec) - NK Sutla-Laduč

Gradiće prije početka ligaškog natjecanja čeka i treće kolo Kupa NS Velika Gorica, sredinom kolovoza u goste im stiže Kurilovec, dok će Lukavec pred svojim navijačima, u srijedu 5. kolovoza, igrati dvoboj trećeg kola Kupa NS Zagrebačke županije protiv prvoligaša Gorice, što će sigurno biti pravi spektakl.  

"Želja nam je da djeca iz našeg kraja istrče s igračima na teren prije početka utakmice. Nije važno jesu li u pitanju dječaci ili djevojčice, već da imaju između pet i 12 godina. Javite susjedima, prijateljima, rodbini o ovoj inicijativi kako bismo okupili 25-ero djece voljne sudjelovati u ovom događaju pred, vjerujemo, velikim brojem gledatelja," poruka je iz NK Lukavec, a svi zainteresirani mogu se javiti porukom na njihovoj Facebook stranici ili Damiru na 095/9054887 broj telefona, do ponedjeljka 3. kolovoza. 

Podijeli