Novosti Sport Događanja

Luka Modrić igra MNL Turopolja i Posavine!

10.06.2020. / Damir Žbulj

U tijeku su posljednje pripreme za početak novog izdanja Malonogometne lige Turopolja i Posavine, koja će krenuti u subotu 13. lipnja na jednom od najboljih terena turopoljskog kraja, na Zvrniku u Buševcu.

Vremena nije bilo puno, ali su organizatori u konačnici presretni što će se u ovoj turbulentnoj godini, nakon tromjesečne pauze zbog koronavirusa, sport vratiti među ljude.

-->> MNL Turopolja i Posavine kreće u subotu na Zvrniku

Ove godine nema Ribnice, Buševec i Kosnica su novaci u natjecanju, ekipe Drnek i Orle su spojene u jednu te će nastupiti pod nazivom Drnek, dok će Vukovina i Ščitarjevo odigrati kvalifikacijski dvoboj za ulazak u ovo elitno društvo.

Neprikosnoveni vladari MNL Turopolja i Posavine su Kuče, ekipa koja je slavila u svih pet dosadašnjih izdanja, postavila brojne rekorde, ali status favorita treba još jednom opravdati na travnjaku.

Protivnici su sve bolji i bolji, konkurencija se zaoštrava te će svi imati dodatni motiv 'srušiti' Kuče i uspeti se na tron.

Posebno će zanimljiva biti ekipa Turopolja, koja je u svoje redove dovela niti manje niti više nego - Luku Modrića.

"The Best je dobio kuću u centru Turopolja, za one koji znaju, između željezničkog kolodvora i Doma zdravlja, u blizini lokalnog dućana, bas kako i priliči zvijezdama današnjice, s visokom ogradom... Kako su ga uspjeli i prijaviti u svoje mjesto, čak se i ne smatra strancem... Nastupit će naravno kad uhvati imati vremena između manje bitnih termina Lige prvaka," šaljiva je poruka organizatora.

Naravno, ne radi se o kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije i vjerojatno najboljem našem nogometašu svih vremena, nego o njegovom imenjaku i prezimenjaku, a vidjet će se već u prvom kolu U Buševcu s kakvim vještinama raspolaže, na terenu i izvan njega, pogotovo u 'trećem poluvremenu'.

"Drago Banić je i dalje za kormilom Kuča, dok je vječni kapetan Berković već počeo pripreme za novu sezonu. U kojem sastavu će nastupiti, još je pod upitnikom, ali standardni prvotimci bi više-manje trebali biti tu. Je li došlo do zasićenja u ekipi koja je osvojila sve što se može osvojiti i postavila brojne rekorde vidjet ćemo u prvih par kola..."

"Kod ostalih ekipa nema puno drastičnih promjena, a možda i najveća je u Turopolju, koje je ostalo bez Stuparića, a koji sad nastupa za svoje mjesto.

Od ostalih ekipa nema puno drastičnih promjena, možda najveća promjena je u ekipi Turopolja gdje su ostali bez Stuparića , koji sada ipak, napokon nastupa za svoje mjesto... Poljana je promijenila voditelja ekipe, a samim time navodno i pola momčadi pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se snaći bez Bogovića. Čiče bi trebalo biti standardno, Jagodno ima pojačanje iz Kuča u vidu T. Jakovljevića..."

"Bukevje se 'posložilo', vidjet ćemo koliko dugo će to trajati, Drnek bi s igračima Orla trebao dobiti malo više čvrstine, Veleševec može zapapriti skoro svakome, što su dokazali prošle sezone. O Mraclinu se nema što previše pričati, Lazinci bi se navodno trebali pojačati s par igrača iz Ribnice, ali to ćemo tek vidjeti. Gornje Podotočje, kao i uvijek, tu je za veselje i druženje, ali i da 'ganjaju' TOP 5," uvodna je analiza organizatora, koji vjeruju kako će sve proći u odličnom raspoloženju.

Nakon Buševca malonogometna karavana seli se u Mraclin, 20. lipnja, a dva dana kasnije igra se u Čičkoj Poljani. Posljednji vikend u lipnju domaćini će biti Jagodno i Lazina Čička, dok je početak srpnja rezerviran i za Kup MNL Turopolja i Posavine, koji će se igrati u Gornjem Podotočju.

Finalno 13. kolo na rasporedu je 8. kolovoza u Novom Čiču, kad će biti poznati hoće li liga u svom šestom izdanju imati nove pobjednike.

 

 

 

 

Podijeli