Novosti Sport Događanja

Ludnica u Dohi: Vatreni slave prolazak u osminu finala, Japan senzacionalnom pobjedom nad Španjolcima izborio okršaj s Hrvatskom!

01.12.2022. / Damir Žbulj

Hrvatska nogometna reprezentacija ispunila je svoj primarni cilj na ovom Svjetskom prvenstvu! Aktualni svjetski viceprvaci, srebrni Vatreni iz Rusije, odigrali su remi bez pogodaka s Belgijom te su na kraju kao drugi u skupini F, s pet osvojenih bodova, prošli u osminu finala!

Maroko je u drugoj utakmici naše grupe s 2:1 svladao Kanadu te je s prvog mjesta izborio svoje mjesto među 16 najboljih, dok Belgijci idu doma. 

Lud je bio rasplet skupine E, u kojoj su Španjolci senzacionalno izgubili od Japana, nakon što su u prvom poluvremenu imali prednost i dominirali travnjakom. Japanci su preokretom u nastavku stigli do 2:1 pobjede vrijedne prve pozicije u grupi i okršaja s Hrvatskom za ulazak u četvrtfinale! Španjolska ide na Marokance, a bez osmine finale ostala je jedna Njemačka!

Dvoboj osmine finala Vatreni igraju u ponedjeljak, od 16 sati po našem vremenu, a već sada s nestrpljenjem čekamo taj okršaj!

 

Sjajan je ponovno bio i naš Marcelo Brozović, naša 'bomba iz Okuja', koji je još jednom bio jedna od glavnih karika hrvatske momčadi i zaista je šteta što početkom nastavka nije i zabio, no, njegov udarac išao je ravno u sjajnog vratara Courtoisa!

Imala je i Belgija svoje prilike, posebno Romelu Lukaku, Brozovićev suigrač iz Intera, ali jednostavno nije mogao pronaći put do Livakovićeve mreže. Maestralnu utakmicu odigrao je i Joško Gvardiol, nagradu za igrača utakmice dobio je kapetan Luka, ali bio je ovo dvoboj u kojem je Hrvatska pokazala šampionski mentalitet i svi su dali doprinos ovom još jednom velikom uspjehu!

"Znali smo da ne može Belgija tri puta zaredom igrati loše, ali i Hrvatska je bila sjajna, pogotovo u prvih sat vremena. Imali smo kontrolu utakmice, imali smo čisti kazneni udarac, ali opet se VAR složio protiv nas, no to nas nije pokolebalo. Stvorili smo neke situacije, a bilo je za očekivati i da dobra Belgija stvori neke prigode. Moramo biti pošteni i priznati da smo imali i sreće. Velike čestitke svim igračima, dali su sve od sebe, potrošili smo se maksimalno, napadali, branili. Bila je to sjajna utakmica. Teška za gledanje, praćenje, vođenje i igranje, ali to je nogomet i na kraju moramo biti sretni. Nismo išli na bod, htjeli smo pobjedu i nismo kalkulirali niti sekunde, a Belgija nas je na kraju prisilila na obranu," rekao je izbornik Dalić nakon pozitivnog ishoda s Belgijom, piše hns-cff.hr.

"Svi živimo za ovo i zato nam se vratilo," poručio je u slavlju Modrić.

 

Naš Velikogoričanin Ante Budimir ostao je na klupi, ali nekako vjerujemo kako će u nastavku natjecanja i za njega biti prilike.

 

 

(Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Podijeli