Novosti Sport Događanja

Lucian Bura s Hrvatskom obranio naslov svjetskog prvaka u rukometu na pijesku: Idemo kući pjevajući, ovo je neopisivo!

24.06.2024. / Damir Žbulj

Još jedan fantastičan uspjeh ostvario je naš sjajni gorički rukometaš Lucian Bura, koji je s hrvatskom reprezentacijom u rukometu na pijesku obranio naslov prvaka svijeta!

Lucian je ove godine proživio tešku ozljedu koljena i operaciju pa nakon toga i mukotrpan oporavak i rehabilitaciju, no, uz pomoć naše sugrađanke i fizioterapeutkinje Lukrecije Čurek uspio se Bura spremiti za ovo veliko natjecanje i pomoći Hrvatskoj da stigne do još jednog zlata.

Svjetsko prvenstvo održalo se na dalekom istoku, na kineskom otoku Pingtan, a u finalu smo imali reprizu završnice s prošle svjetske smotre. I ponovno su Hrvati bili bolji od Danaca!

"Ovo je neopisivo! Nitko do sada iz Europe nije uspio ponoviti ovakav uspjeh, osim nas! Igrali smo protiv Danaca, koji su odigrali odličnu utakmicu. Uzeli su nam set, nijanse su odlučile, ali mislim kako smo zasluženo osvojili zlato! Idemo kući pjevajući," emotivno je poručio Lucian nakon velikog slavlja. 

Otkrio je što je sve bilo potrebno za ovaj rezultat: "Red, rad i disciplina su nas doveli do ove titule. Držali smo se svega što smo se dogovorili. U svakom segmentu smo znali što trebamo raditi, imali smo 'hladnu glavu' i kad nam nije išlo znali smo koji nam je cilj i mislim da je to bilo najvažnije!"

Lucian je zaslužio i nagradu za najbolje desno krilo turnira: "Individualne nagrade su posljedica ekipne igre. Jedino tako se može zaslužiti individualna nagrada."

Ovo je četvrti put u povijesti da je Hrvatska prvak svijeta u rukometu na pijesku!

Pod vodstvom izbornika Paradžika boje Hrvatske u Kini branili su i Filip Goričanec, bivši rukometaš HRK Gorica, Ivan Dumenčić, koji je i MVP cijelog natjecanja te Stipe Maleničić, Filip Dominik Hančić, Ivan Jurić, Josip Dukeš, Valentino Valentaković, Nikola Finek i Josip Leko.

Dio ženske reprezentacije bila je Anja Haramina iz goričkog Udarnika, a cure su na kraju pobjedom nad Brazilkama osvojile odlično sedmo mjesto.


Važan dio ekipe bila je ponovno i naša Lukrecija Čurek, koja se brinula o zdravlju naših igračica.

Galerija slika

Lucian Bura s Hrvatskom obranio naslov svjetskog prvaka u rukometu na pijesku: Idemo kući pjevajući, ovo je neopisivo! Lucian Bura s Hrvatskom obranio naslov svjetskog prvaka u rukometu na pijesku: Idemo kući pjevajući, ovo je neopisivo! Lucian Bura s Hrvatskom obranio naslov svjetskog prvaka u rukometu na pijesku: Idemo kući pjevajući, ovo je neopisivo! Lucian Bura s Hrvatskom obranio naslov svjetskog prvaka u rukometu na pijesku: Idemo kući pjevajući, ovo je neopisivo! Lucian Bura s Hrvatskom obranio naslov svjetskog prvaka u rukometu na pijesku: Idemo kući pjevajući, ovo je neopisivo! Lucian Bura s Hrvatskom obranio naslov svjetskog prvaka u rukometu na pijesku: Idemo kući pjevajući, ovo je neopisivo! Lucian Bura s Hrvatskom obranio naslov svjetskog prvaka u rukometu na pijesku: Idemo kući pjevajući, ovo je neopisivo! Lucian Bura s Hrvatskom obranio naslov svjetskog prvaka u rukometu na pijesku: Idemo kući pjevajući, ovo je neopisivo! Lucian Bura s Hrvatskom obranio naslov svjetskog prvaka u rukometu na pijesku: Idemo kući pjevajući, ovo je neopisivo!

Podijeli