Novosti Sport Događanja

Lovrić: S pravom računamo na velike stvari!

12.12.2020. / Damir Žbulj

Kristijan Lovrić odigrao je svih devet dosadašnjih međusobnih okršaja Gorice i Osijeka u HT Prvoj ligi, zajedno s Kahlinom, Sukom i Dvornekovićem.

Najbolji strijelac turopoljskog prvoligaša u mrežu Bijelo-plavih pospremio je pet lopti, ali sve u Gradskom vrtu.

Još uvijek čeka na prvijenac protiv Osječana na domaćem travnjaku.

"Pobjeda i plasman u četvrtfinale Kupa pomogli su da vratimo atmosferu na visoku razinu. U onim prvenstvenim utakmicama s Lokomotivom i Slaven Belupom uzeli smo samo bod, ali smo zaslužili puno više. No, to je nogomet, imali smo pregršt prilika koje smo morali iskoristiti. Pokazali smo karakter, pokazali smo snagu i pokazali smo da možemo protiv bilo koga. Dokazali smo da smo s pravom tu i da s pravom računamo na velike stvari," osvrnuo se Lovrić na proteklo razdoblje.

Derbi s Osijekom igra se u subotu od 15 sati. U početnoj postavi na vratima će, naravno, biti kapetan Kahlina, ispred njega Musa Muhammed, Aleksandar Jovičić, Nasiru Moro i Marijan Čabraja. U vezi Suk, Babec i Kalik, na krilima Lovrić i Špikić i u vrhu napada Senegalac Matar Dieye.

"Oni su drugačija ekipa od kada je Bjelica stigao. Uveo je neke novitete, doveo par igrača koji su se pokazali kao pojačanja. Igraju kolektivno, prava su 'klapa', imaju glavu i rep, što trenutno pokazuje i tablica. Naravno, mi imamo svoje adute i idemo probati izvući maksimum iz ove utakmice," naglasio je Lovrić, koji je trenutno drugi strijelac lige s osam golova, tri manje od Gavranovića iz Dinama.

"Jako mi je drago što je Matar zabio gol Lokomotivi u Kupu, jer mu je to prvi u dresu Gorice. Znam koliko je to važno za samopouzdanje, sjetimo se mene i gola Rijeci prije dvije godine. To mi je donijelo samopouzdanje, nadam se kako će i njemu. Jer, naravno da je lakše i meni kad opasnost dolazi s tri strane, ne samo s jedne i nadam se da će tako biti i protiv Osijeka. Vjerujem kako ćemo uz trenerove savjete i pomoć osvojiti sva tri boda," dodao je.

Goricu do blagdanskog predaha i kratke zimske pauze očekuju još gostovanje na Poljudu 20. prosinca.

"Meni je po tome kakve igre prikazujemo žao što ovaj dio sezone završava. Napravili smo odličan posao, ali imamo još dva kola u kojima moramo dati svoj maksimum i na kraju ćemo vidjeti gdje ćemo biti! Smatram da smo pokazali kako smo kvalitetna ekipa i da smo odlična 'klapa'. Žao mi je što završava, u dobroj smo formi, dobro izgledamo. Nadamo se da ćemo i nakon te pauze pokazati svoje pravo lice i da ćemo nastaviti gdje smo stali," zaključio je Lovrić.

Gorica nakon 12 odigranih utakmica ima 23 boda, šest manje od Dinama. Osijek na vrhu ima 30 bodova, ali i dvije utakmice odigrane više. Rijeka je četvrta s 19 bodova iz deset susreta, dok Hajduk za Goričanima zaostaje šest bodova.

Podijeli