Novosti Sport Događanja

Lovrić odlučio dvoboj s Interom, Gorica osvojila Arena Cup prije nastavka prvoligaške sezone: Moramo biti zadovoljni

26.01.2020. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice slavili su u finalnoj utakmici Arena Cupa u Medulinu nakon minimalne 1:0 pobjede nad zaprešićkim Interom.

Pogodak odluke zabio je Kristijan Lovrić u 66. minuti utakmice.

Trener Jakirović odlučio se u ovom dvoboju za kombinirani sastav, Kahlina je bio na vratima, Steenvoorden i Jovičić na stoperskim pozicijama, Musa i Periša bili su na bočnim pozicijama, Maslowski, Čanađija, Hamad, Mathieu i Gadže u vezi, a Cherif Ndiaye u napadu.

Već u šestoj minuti Inter je lako mogao do prednosti, ali Mazalović nije kaznio veliku pogrešku Kahline i poigravanje s loptom u svom kaznenom prostoru.

Imali su Žuti još nekoliko dobrih pokušaja prije prve šanse Gorice sredinom prvog dijela, kad je Hamad pogodio gredu.

Ndiaye i Gadže također su prije poluvremena mogli matirati Freliha, ali nije bilo preciznosti i koncentracije u njihovim udarcima.

Strateg Gorice je u nastavku uveo svoje udarne snage, među njima i Kristijana Lovrića, koji je odmah zaprijetio suparničkim vratima. Pokušaj glavom krajnjim je naporom vratar Intera odbio u korner.

Međutim, nekih pola sata prije kraja Lovrić je sjajnim udarcem pod gredu, poslije odlične akcije, odlučio i ovaj dvoboj.

Gorica je nakon toga bila još opasnija, dobru priliku zapucao je i novopridošli Golubickas, baš kao i Maslowski nekoliko napada kasnije.

U finišu dvoboja Lovrić je imao priliku s bijele točke potvrditi pobjedu, no, poskliznuo se u odlučujućem trenutku, nespretno izveo najstrožu kaznu i slučajno idealno poslužio Hamada, koji loptu šalje visoko iznad grede.


"Bila je dobra utakmica, neizvjesna i početkom drugog poluvremena morao sam početi ubacivati naše standardne igrače. U nastavku smo kontrolirali dvoboj i zasluženo slavili. Moramo biti zadovoljan jer su svi igrači imali ravnopravnu minutažu," osvrnuo se trener Gorice na posljednju provjeru prije početka nastavka prvoligaške sezone.

"Htjeli smo se u Veliku Goricu vratiti pobjedom, a to smo i napravili," zaključio je Jakir.

'Proljetni' dio HT Prve lige, u kojem će se i službeno početi koristiti i VAR tehnologija, počinje 31. siječnja utakmicom Intera i Istre 1961 u Zaprešiću.

U nedjelju 2. veljače Gorica na Gradskom stadionu igra veliki derbi s Osijekom.

Goričani su na ljestvici na petoj poziciji s 29 bodova, jednim više od Lokomotive i četiri manje od Osječana.

Borba za Europu bit će dugotrajna i neizvjesna, nadamo se pozitivnom ishodom za turopoljskog prvoligaša.

 

 

Podijeli